Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τροχονόμοι - «δάσκαλοι» θα διδάσκουν κυκλοφοριακή αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία

Από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης θα διδάσκονται το μάθημα στην τάξη από τους δασκάλους και στο προαύλιο από τροχονόμους.


Τροχονόμοι - «δάσκαλοι» μπαίνουν στα προαύλια των δημοτικών σχολείων για να διδάξουν πρακτικά μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής!

Από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές της Γ΄και Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα διδάσκονται τους κανόνες συμπεριφοράς στο δρόμο, στη χρήση του ποδηλάτου, αλλά και μέσα στο αυτοκίνητο ως επιβάτες.

Την απόφαση πήρε το υπουργείο Παιδείας μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής μαθητών σε εικονικό κυκλοφοριακό περιβάλλον

Σκοπός του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής είναι ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας, μέσω οπτικού υλικού που θα αναλύει τους κύριους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, καθώς και η διανομή έντυπου υλικού με τους κανόνες, αλλά και ασκήσεις και παιχνίδια για την καλύτερη εμπέδωσή τους.
Η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς θα γίνει μέσα από την πρακτική εξάσκηση των μαθητών σε ένα εικονικό κυκλοφοριακό περιβάλλον.
Ειδικότερα, προβλέπεται:
  • Η προβολή εντός της διδακτικής αίθουσας μίας παρουσίασης που περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες με κύριους κανόνες οδικής συμπεριφοράς (βαδίζοντας και διασχίζοντας το δρόμο, οδηγώντας ποδήλατο και μέσα στο αυτοκίνητο), μέσα από μια διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων με τα παιδιά, που θα έχει διάρκεια 20 λεπτών
  • Στη συνέχεια και για 15 λεπτά οι μαθητές θα εξασκούνται στο προαύλιο του σχολείου υπό την καθοδήγηση τροχονόμων  στους θεωρητικούς κανόνες που προβλήθηκαν νωρίτερα στη σχολική αίθουσα. 
  • Τέλος, θα διανέμεται έντυπο υλικό με τους κανόνες που διδάχθηκαν οι μαθητές και ένα βραβείο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από ομάδα αστυνομικών και ψυχολόγων.

Πηγή:  http://www.thetoc.gr/

Σχόλιο: Ένα σχέδιο που θα έπρεπε να φέρει τη σφραγίδα της πάλαι ποτέ Δημοτικής Αστυνομίας, που στις περισσότερες περιπτώσεις παρέμεινε στη φάση του σχεδιασμού και δεν προχώρησε, ενώ σε άλλες, παρά την επιτυχία του (π.χ. Δήμος Θεσσαλονίκης) δέχθηκε δυστυχώς επικρίσεις και από μερίδα συναδέλφων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου