Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«Απάντηση» στην Ερώτηση 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις παράτυπες αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησεις των δημ. αστυνομικών: Αναρμόδια όλη η κυβέρνηση!

Σας είχαμε ενημερώσει εδώ για την εύστοχη Ερώτηση-μομφή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά, Δημήτρη Στρατούλη, Αλέξη Μητρόπουλου, Χαράς Καφαντάρη και Μαρίας Διακάκη για τις παράτυπες (σωστότερα ίσως: παράνομες) αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών, Ερώτηση που κατατέθηκε «με στόχο να αναδειχθούν οι παρατυπίες των αποφάσεων κινητικότητας που έγιναν κατά παράβαση των διατάξεων του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου που προβλέπει ρητά αυτές τις διαδικασίες». Οι αποφάσεις αυτές υπογράφηκαν «άρπα-κόλα» από τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς να εφαρμοστεί η νόμιμη διαδικασία, απλά και μόνο για να πιστωθεί «έργο» εν όψει του τότε ανασχηματισμού ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Ερώτηση απευθύνθηκε προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, καθώς και την Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό (με προφανή έμμεσο αποδέκτη τον Πρωθυπουργό). Αν περιμένατε την οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση, ξεχάστε το! Ο Υπουργός Επικρατείας δηλώνει αναρμόδιος, το ίδιο δηλώνει και η Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης παραπέμπει στην απάντηση σε προηγούμενη Ερώτηση & Α.Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία παρεμπιπτόντως δεν κατέθεσε τα αιτούμενα έγγραφα, απλά επειδή δεν υπάρχουν), παρόλο που στην προηγούμενη Ερώτηση δεν γινόταν αναφορά στην παράνομη διαδικασία, ούτε μομφή στην Ελληνική Αστυνομία για την εφαρμογή παράνομων αποφάσεων. Με πιο απλά λόγια: Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης βγάζει «καθαρό» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αφήνει έκθετη την Ελληνική Αστυνομία (δυστυχώς είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ξεφτιλίζεται στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου).

Όσο για την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις σοβαρότατες κατηγορίες; Ο Υπουργός αντί να απαντήσει για τις παράνομες αποφάσεις που εξέδωσε, απαντά για την χορήγηση των 20 μορίων στη σειρά του 2010! Από ότι φαίνεται το θέμα αυτό του έχει γίνει εμμονή!!! Απαντά επίσης γιατί δεν λήφθηκε υπόψη το κριτήριο της εντοπιότητας! Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ δουλεύει όλον τον κόσμο, και εμπαίζει την εθνική αντιπροσωπεία, όντας στο απυρόβλητο από την (κατ' όνομα) κυβέρνηση «Σαμαρά»! Αλλά η αποθέωση είναι ότι απευθύνθηκε στο Α.Σ.Ε.Π. για το θέμα, το οποίο βέβαια δεν έχει καμία εμπλοκή στις αποφάσεις προσωρινής τοποθέτησης, που αποτελούν προσωπικό του εφεύρημα! Ξεκάρφωμα ή προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών υπό τον μανδύα του Α.Σ.Ε.Π.; Η απάντηση του Α.Σ.Ε.Π. πάντως δεν τον βοήθησε...

Αυτή είναι η αντιμετώπιση της Κυβέρνησης «Σαμαρά» σε μια καταγγελία ότι υπουργός της αυθαιρετεί και παρανομεί προς ιδίον όφελος... Περαστικά μας.

Δείτε τις απαντήσεις στην Ερώτηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου