Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ζητούν με επιστολή τους προς την Βουλή των Ελλήνων οι γονείς, οι συγγενείς και οι αλληλέγγυοι των φυλακισμένων.
epistoli.jpg
«Το σχέδιο νόμου που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε … καταργεί την αρχή της ισονομίας και της αναλογικότητας μεταξύ των κρατουμένων και… έχει σαν κύρια διάσταση τη χειραγώγηση του τηλεοπτικού κοινού που αποτελεί την εκλογική πελατεία της συγκυβέρνησης, παίζοντας με την ψευδαίσθηση των πολιτών για την παρεχόμενη σε αυτούς ασφάλεια» αναφέρουν στην επιστολή τους, κάνοντας παράλληλα λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης για τις οποίες αδιαφορούν οι κυβερνώντες.

«Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας κινείται ούτως ή άλλως σε τιμωρητική εκδικητική κατεύθυνση.. που με τις άθλιες συνθήκες κράτησης προσβάλει την αξιοπρέπεια των κρατουμένων» τονίζουν στην επιστολή, εκτιμώντας πως οι φυλακές υψίστης ασφαλείας μόνο αρνητικές συνέπειες θα φέρουν.

«Όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα μοντέλα φυλακών υψίστης ασφαλείας ανά τον κόσμο κανένα αποτέλεσμα σωφρονισμού δεν απέφεραν, αντιθέτως όπως τονίζουν οδήγησαν σε ψυχοσωματική εξόντωση των κρατουμένων, θανάτους και εξεγέρσεις» γράφουν  χαρακτηριστικά, μιλώντας για έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού.

«Όσοι από εσάς ψηφίσετε αυτό το νομοσχέδιο, χωρίς να γνωρίζετε τα ανωτέρω θα ναι σαν να εγκληματείτε σε βάρος του ελληνικού λαού … Όσοι τα γνωρίζουν και ψηφίζουν υπέρ, εγκληματούν διπλά» καταλήγουν στην επιστολή τους.

Πηγή: star.gr

Δείτε το ψηφισθέν σχέδιο νόμου: