Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ντινόπουλος: Ενταχθείτε στην διαδημοτική κινητικότητα για να γλιτώσετε τη διαθεσιμότητα- Παράταση ως τον Αύγουστο - Ντόλιος: Αντιμεταρρύθμιση η κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας

Θα εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας όσοι δημοτικοί υπάλληλοι ενταχθούν στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο και τα όσα είπε σε ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, την οποία διοργάνωσαν ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑ και υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η διαδικασία της διαδημοτικής κινητικότητας παρατείνεται έως τον Αύγουστο, προκειμένου να βρεθούν οι 2.000 υπάλληλοι που πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα με βάση τη δέσμευση απέναντι στους δανειστές.

Παράλληλα, ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος απολύσεων πίσω από τη διαδημοτική κινητικότητα και ότι  «πρέπει να κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους ότι δεξαμενή απολύσεων δεν υπάρχει».

Ο υπουργός Εσωτερικών έριξε τα βέλη του στον πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι κινδυνεύουν από απόλυση. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Πού είδες Θέμη τη δεξαμενή απολύσεων; Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκπόνησαν ένα πρόγραμμα εθελούσιας, διαδημοτικής κινητικότητας και μάλιστα με ασφαλέστερο καθεστώς από το προηγούμενο. Ήδη, 995 περίπου υπάλληλοι βρίσκονται στις νέες τους θέσεις. Χρειάζεται άλλοι 2.000 υπάλληλοι, οικεία βουλήσει και με τη συγκατάθεση των προϊσταμένων τους, να μετακινηθούν από έναν δήμο σε άλλο».

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος: Χαρακτηριστική περίπτωση αντιμεταρρύθμισης η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας


Ως ενδεικτική περίπτωση «αντιμεταρρύθμισης» χαρακτήρισε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος από το βήμα της ενημερωτικής συνάντησης νεοεκλεγμένων αιρετών, από την Αττική και την Πελοπόννησο. Την ημερίδα διοργάνωσε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ και την ΕΕΤΑΑ. ο υφυπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι οι ίδιες οι ανάγκες της Αυτοδιοίκησης θα προκαλέσουν την ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο Γ. Ντόλιος υπογράμμισε την ανάγκη η Αυτοδιοίκηση να έχει δικό της πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ, κάνοντας γνωστό ότι ήδη γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις .

Επίσης επανέφερε το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στην Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 αρμοδιότητες που ακόμη δεν έχουν αποκεντρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου