Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Α.Α. - Αρχές Αυγούστου οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ - Συνάντηση μελών του Δ.Σ. με το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης

   
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-5210659
                Αθήνα, 03-07-2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  πραγματοποίησαν την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 νεότερη συνάντηση με την  Γενική Διευθύντρια  Διοικητικού του ΑΣΕΠ  κα Κ. Στάγκα προκειμένου να ενημερωθούν για  την  πορεία εξέτασης των αιτήσεων θεραπείας και  την οριστική έκδοση των πινάκων του Α.Σ.Ε.Π.
        Το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση  των  οριστικών πινάκων κατάταξης, προσδιορίστηκε για το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, αφού εξεταστούν και απαντηθούν  όλες οι αίτησεις θεραπείας από τα αρμόδια Τριμελή Υπηρεσιακά Συμβούλια (Τ.Υ.Σ.)- 12 στον αριθμό.
        Επιπλέον, ο Σύλλογος την ίδια μέρα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή  Του Υπουργού Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κου Β. Κικίλια, προκειμένου να ενημερωθεί για το καθεστώς ένταξης στην ΕΛ.ΑΣ.
Τέθηκαν ζητήματα όπως:
·       Το καθεστώς ένταξης του προσωπικού ιδιαίτερης κατηγορίας (πρ. Δημοτικοί Αστυνομικοί) στης ΕΛ.ΑΣ και οι αρμοδιότητες που θα ασκούν
·       Το Ασφαλιστικό & Συνταξιοδοτικό Καθεστώς
·       Η μισθοδοσία του προσωπικού
·       Η χορήγηση Στολής
·       Η εκπαίδευση του Προσωπικού 
·       Το καθεστώς των μετακινήσεων (μεταθέσεις, αποσπάσεις)
        Στην συνάντηση ήταν παρόντες και μέλη του επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. & γνωστοποιήθηκε ιδιαιτέρως το θέμα της Εκπαίδευσης & την μη ύπαρξη Στολών της Δημοτικής Αστυνομίας,, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση  λύση.
        Μέχρι και την έκδοση των οριστικών πινάκων κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π. ΔΕΝ πρόκειται να μεταβούν για εκπαίδευση οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που απορροφούνται στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και τα επιπλέον έξοδα των συναδέλφων. Για το θέμα της στολής οι επιτελείς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γνωρίζουν την οφειλή του Δήμου από το 2008 με συνέπεια την μη ύπαρξη στολής για τους Συναδέλφους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξέφρασε συγκεκριμένη άποψη για το καθεστώς ένταξης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. η οποία είναι:

Πλήρη ένταξη στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή, ή Πολιτικό  Προσωπικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Διαφωνούμε πλήρως με ενδιάμεσες  λύσεις  που κατά το παρελθόν έχουν αποδειχθεί καταστροφικές.
        Τέλος, μας επισημάνθηκε ότι η ημερομηνία 07/07/2014 είναι καταληκτική & υποχρεωτική για την εμφάνιση όλων των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.
        Συνάδελφοι οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στα ανώτερα επίπεδα της  φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εφόσον προηγούμενος είχαν συζητηθεί στο Νοvotel την Τρίτη 01 Ιουλίου 2014. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε κίνηση μας, η οποία θα είναι πάντα Συλλογική.

                                                                Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου