Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα παρατείνεται η ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα – Τι προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΣ

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου δίνει το υπουργείο Εσωτερικών στο πρόγραμμα της Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr.


Με την προτεινόμενη ρύθμιση προστίθεται στους φορείς προέλευσης του προγράμματος και το προσωπικό των Περιφερειών (ΟΤΑ Β” Βαθμού), το οποίο στο παρελθόν δεν είχε το δικαίωμα να υποβάλλει σχετική αίτηση.

Σε παράγραφο της τροπολογίας προβλέπεται επίσης ότι πλέον, το ΥΠΕΣ, προς υποβοήθηση των των υπαλλήλων που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν, θα ανακοινώσει τις υηρεσιακές ανάγκες που είχαν ζητήσει να καλύψουν οι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διευκρινίζεται ότι ο χαρακτήρας της ανακοίνωσης είναι ενδεικτικός προς υποβοήθηση του προγράμματος και δεν θα περιορίζει τον υπάλληλο στην υποβολή αίτησης για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών φορέων υποδοχής μη συμπεριλαμβανομένων στην ανακοίνωση.

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από πλευράς ενδιαφερομένων υπαλλήλων θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα 294 φορείς (δήμοι, περιφέρειες, σύνδεσμοι ΟΤΑ κλπ) δήλωσαν περί τις 5.000 κενές θέσεις που επιθυμούν να καλυφθούν μέσω της εθελοντικής κινητικότητας. Από τις 3.000 που είχε θέσει ως ποσοστικό στόχο το υπουργείο, πραγματοποιήθηκαν τελικά λιγότερες από 1.000 μετακινήσεις. Συγκεκριμένα περίπου 980. Στόχος πλέον του υπουργείου, είναι η συμπλήρωση 2.000 εθελοντικών μετακινήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου