Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η επιτάχυνση στελέχωσης της ΥΕΔΔΕ στόχος της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων για τη διεξαγωγή προληπτικών φορολογικών ελέγχων - Θα υπαχθούν και οι Δ.Α.;

Στην ενίσχυση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που το τελευταίο τετράμηνο παραμένει υπο-στελεχωμένη με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται κανονικά οι προληπτικοί φορολογικοί έλεγχοι στοχεύει η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
 
Η Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει ως βασική αρμοδιότητα το έλεγχο πρόληψης για την εξακρίβωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και υπάγεται στην γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Έργο της ΥΕΔΔΕ, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το ΣΔΟΕ, είναι το να διενεργεί ελέγχους πρόληψης και μερικούς ελέγχους εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, στους παρακρατούμενους, επιρριπτόμενους φόρους και στο ΦΠΑ, ελέγχους στη διακίνηση, στη διαμετακόμιση, στις εισαγωγές και εξαγωγές, στον εφοδιασμό και τη διάθεση των προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Κανονικά η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη υπηρεσιακή λειτουργία από την 1η Ιουνίου ωστόσο οι αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθυστέρησαν τη στελέχωσή της.

Την υπηρεσία πρόκειται να στελεχώσουν περίπου 350 υπάλληλοι που προέρχονται από τις εφορίες και τα τελωνεία, εκ των οποίων οι 220 ελεγκτές, ενώ αρχικώς στόχος ήταν να μεταφερθούν σε αυτήν και πρώην δημοτικοί αστυνομικοί με οικονομικές σπουδές οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Πηγή:  http://www.tovima.gr/

Αντί σχολίου: Πολύ περίεργη η διατύπωση «αρχικώς στόχος ήταν να μεταφερθούν σε αυτήν και πρώην δημοτικοί αστυνομικοί»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου