Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Υπόμνημα-βόμβα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης - Στον αέρα η αξιολόγηση! - Παγώνει και επίσημα - Ξεκινάει διάλογος υπουργείου, αιρετών & εργαζομένων

Υπόμνημα-χαστούκι στην αξιολόγηση Μητσοτάκη στέλνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο κατ' εξοχήν επιστημονικός δημόσιος φορέας για τη διοίκηση. Υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί, κινδυνεύουν με απορρύθμιση οι δημόσιες υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή, αντίθετοι στην αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει τη διαδικασία και αντιδρά μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους με απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 9 Ιουλίου. Τέλος, η αξιολόγηση εμφανίζει μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή της, αφού χθες έληξε η προθεσμία για τις εκθέσεις επιμερισμού των ποσοστών αξιολόγησης, χωρίς οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο να τις έχουν δημοσιεύσει.

Καμπανάκι ότι θα διαλυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες αν εφαρμοστεί η αξιολόγηση με τις ποσοστώσεις, χτυπάει ο επιστημονικός δημόσιος φορέας για τη δημόσιο διοίκηση, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, με υπόμνημα «χαστούκι» που στέλνει στον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

Το Εθνικό Κέντρο, που έχει στείλει το κείμενο στην ηγεσία του υπουργείου, με τη μορφή υπομνήματος, με ημερομηνία 20 Ιουνίου, ξεκαθαρίζει ότι το σύστημα αξιολόγησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί και γι’ αυτό πρέπει να επανεξεταστεί και βελτιωθεί, ώστε να γίνει «πραγματικά λειτουργικό, ορθολογικό και αποτελεσματικό».

Στο υπόμνημα αναφέρεται ρητά ότι για μια δεκαετία στις εκπαιδευτικές μονάδες του Κέντρου διδάσκεται το σύστημα «Διοίκηση με στόχους», το οποίο είναι διεθνώς γνωστό και μάλιστα, όπως αναφέρεται επί λέξει, «κατά γενική ομολογία, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, συνιστά σήμερα το ενδεδειγμένο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης προσωπικού σχετικά με την απόδοσή του στην εργασία και είναι αυτό που εφαρμόζεται από πολλές δημόσιες υπηρεσίες».

Πηγή: Ελευθεροτυπία, newsbeast.gr

Παγώνει και επίσημα η αξιολόγηση στους OTA – Ξεκινάει διάλογος μεταξύ υπουργείου, αιρετών & εργαζομένων


Σε προσωρινό πάγωμα οδηγείται το προωθούμενο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύστημα αξιολόγησης για τους δημοτικούς υπαλλήλους, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη και τα όσα είπε προ ολίγου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης, καθώς ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδέχτηκε το αίτημα της ΚΕΔΕ για την έναρξη συζήτησης μεταξύ υπουργείου, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ- ΟΤΑ με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση ενός πάγιου συστήματος αξιολόγησης.

Πηγή:  aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου