Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Προσφυγή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΣτΕ για την αξιολόγηση - Ζητάει να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4250/2014 - Εξώδικο προς ΥΔιΜΗΔ/ΥΠΕΣ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΠΟΕ- ΟΤΑ, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου που αφορά στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και να ακυρωθούν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η προσφυγή αναμένεται ότι θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 10 Οκτωβρίου 2014, ενώ παράλληλα στάλθηκε και εξώδικη διαμαρτυρία προς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.



Αθήνα, 3 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 714
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4250/2014 και να ακυρωθούν, καθώς αφενός παραβιάζουν την αρχή της αξιοκρατίας και της ισότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού. Η προσφυγή αυτή προς το ΣτΕ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 10 Οκτωβρίου 2014.

Όπως και παλαιοτέρα τονίσαμε, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επιχειρούν μέσω μιας απλής Εγκυκλίου να επεκτείνουν τις διατάξεις του Ν.4250/2014, να εισάγουν την «αξιολόγηση» και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εν τέλει (αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) να δημιουργήσουν δεξαμενές διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων. Κι όλα αυτά, με διαδικασίες παράνομες και επιζήμιες τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τα αρμόδια Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καλώντας τις ηγεσίες τους να αναλογιστούν το μέγεθος του ολισθήματός τους και να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα, διευκρινίζοντας πώς οι διατάξεις του Ν.4250/2014 ουδεμίας εφαρμογής μπορούν να τύχουν στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να αγωνιστεί τόσο με ένδικα μέσα όσο και με κινητοποιήσεις προκειμένου να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και να ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης που με εγκυκλίους επιχειρεί να απολύσει εργαζόμενους μέσω μιας κατ΄ επίφαση «αξιολόγησης», που μόνο επιζήμια θα αποβεί για την λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους, που οδηγούνται στο θυσιαστήριο των μνημονίων.

Τα τερτίπια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πρόκειται να περάσουν. Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν πληρώσει με χιλιάδες απολύσεις (Σχολικοί Φύλακες, Δημοτικοί Αστυνομικοί κ.α.) τις αντιλαϊκές και αντεργατικές συμφωνίες με τους δανειστές. Φτάνει πια. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε άλλες απολύσεις και… διαθεσιμότητες μέσω της «αξιολόγησης».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου