Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Επαναφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων ζητά η ΚΕΔΕ

Την επαναφορά των αρμοδιοτήτων φύλαξης των σχολείων και της Δημοτικής Αστυνομίας ζητά η ΚΕΔΕ.


Το αίτημα έθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας , Κώστας Ασκούνης, ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Θεόφιλου Λεονταρίδη και του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, μιλώντας στην ενημερωτική συνάντηση των νεοεκλεγέντων αιρετών Αττικής και Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Ο κ. Ασκούνης , ζήτησε , « να ανοίξει η συζήτηση». Και αφήνοντάς τα , ως « παρακαταθήκη» διεκδίκησης από τη νέα ηγεσία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου , που θα εκλεγεί το Φθινόπωρο , τόνισε ότι μετά την αφαίρεση των δυο αυτών αρμοδιοτήτων και την κατάργηση των αντίστοιχων υπηρεσιών , η εικόνα των πόλεων είναι άθλια, τα προβλήματα στα σχολεία πολλά, ενώ επεσήμανε ότι χάθηκαν σημαντικοί πόροι για τους δήμους. Επίσης ζήτησε άμεση ρύθμιση του θέματος των σχολικών καθαριστριών και σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη του σχολικού έτους.


Σχόλιο: Αφού η Κ.Ε.Δ.Ε. συναίνεσε στην κατάργηση, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της η απερχόμενη ηγεσίας της εμφανίζεται υπερασπιστής μας...

1 σχόλιο: