Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αντιπαράθεση Θάνου Πλεύρη (Αθήνα Μπορείς) - Νίκου Φίλη (Ανοιχτή Πόλη) για τη δημοτική αστυνομία στο Real FM

Ο Θάνος Πλεύρης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλο και ο Νίκος Φίλης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στον ίδιο δήμο, με τον συνδυασμό με του Γαβριήλ Σακελλαρίδη διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον “αέρα” του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου

Μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της δημοτικής αστυνομίας. «Η δημοτική αστυνομία η οποία διαλύθηκε πήγε στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. και τώρα πλέον έχουν εκπαιδευτεί –όσοι εκπαιδεύτηκαν κάποιοι άλλοι βρέθηκαν με πλαστά πτυχία- και το σχέδιο που υπήρχε από την αρχή από τον νόμο και συμφωνεί απόλυτα η παράταξη του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι ότι αυτοί οι αστυνομικοί πλέον με καθήκοντα αστυνόμευσης θα επιστρέψουν ως τμήμα της αστυνομίας στους δήμους που βρισκόντουσαν. Συνεπώς αυτό είναι κάτι που θα εμπεδώσει καλύτερα την ασφάλεια του πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς».

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» σημείωσε: «Δεν διαλύσαμε εμείς τη δημοτική αστυνομία, άλλοι τη διέλυσαν και εννοώ την κυβέρνηση του κ. Πλεύρη και του κ. Σπηλιωτόπουλου. Αρα τι μας ζητάτε να γίνουμε υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Δήμαρχοι θέλουμε να γίνουμε». Και πρόσθεσε: «Ποιοι ευθύνονται για αυτή τη μορφή που είχε η δημοτική αστυνομία; Για αυτά τα πλαστά πτυχία, όπως είπατε, για το γενικό πρόβλημα ότι η δημοτική αστυνομία είχε μία γραφειοκρατική, όπως υπονοήσατε, λειτουργία. Το πνεύμα της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας ήταν η εντολή του μνημονίου να μειωθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι. Αυτό ήταν σαφές.»

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο:
Πηγή:  http://www.real.gr/


Σχόλιο: Επειδή πολλή σπέκουλα γίνεται με τη Δημοτική Αστυνομία, ας αντιληφθούν κάποιοι πως δεν υπάρχει πλέον, δεν θα ανήκει στους ΟΤΑ, δεν θα ελέγχεται από το Δήμαρχο, και δεν θα είναι όργανο του Δημάρχου. Το πώς θα λειτουργήσει λοιπόν δεν εναπόκειται στους ΟΤΑ για να γίνεται προεκλογική επίκλησή της. Προσέξτε και το «χάιδεμα» για την κατάργηση: Στους ίδιους δήμους λέει ο κ. Πλεύρης που ήταν πριν θα υπηρετήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί. Σε πόσες περιπτώσεις αυτό είναι άραγε αληθές; Προσέξτε επίσης και τη σπέκουλα για τα πλαστά πτυχία (76 σε σύνολο 3.600 υπαλλήλων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου