Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα: Παρκάρουν χωρίς κάρτες και μένουν ατιμώρητοι - Γιατί ο δήμος σβήνει τις κλήσεις

«Μπάτε σκύλοι» έχει γίνει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα, όπου ελλείψει καρτών, πολλοί παρκάρουν χωρίς να πληρώσουν και χωρίς ο δήμος να τους επιβάλλει πρόστιμο.


Το φαινόμενο είναι πολύ έντονο στην πολυσύχναστη οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, αλλά και σε άλλες περιοχές και η διεύθυνση της δημοτικής αστυνομίας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, δέχεται να σβήνει τις κλήσεις που της στέλνουν οι οδηγοί μέσω του φαξ 210-5210676. Αρκεί να μπορούν να αποδείξουν ότι στο σημείο που στάθμευσαν παράνομα, δεν υπήρχε περίπτερο για να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι.

Οι περιπτερούχοι δεν πουλάνε

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την άρνηση περιπτερούχων να δεχθούν μείωση του ποσοστού των κερδών τους από 4% σε 3%, αλλά και την απαίτηση των προμηθευτών να τους προπληρώνουν τις κάρτες που διακινούν.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναπτυξιακής εταιρίας του δήμου ΔΑΕΜ Α.Ε. κ. Ράμφο, το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά περιορισμένο, καθώς 133 περίπτερα συνεχίζουν να πουλάνε κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης.

Αναγνωρίζει, ωστόσο τη μείωση των εσόδων κατά 20-30% σε σχέση με πέρυσι. Γεγονός που αποδίδει και στη χαμηλή αστυνόμευση του μέτρου, καθώς ο αριθμός των ελεγκτών της δημοτικής αστυνομίας έχει μειωθεί από 100 σε 50.

Η μείωση αυτή έχει αποθρασύνει ορισμένους καταστηματάρχες, που δεσμεύουν με το «έτσι θέλω» θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης μπροστά στα μαγαζιά τους, ενώ άλλοι πουλάνε στη μαύρη αγορά κάρτες σε περιοχές μεγάλης ζήτησης, όπως το Πρώτο Νεκροταφείο.

Πηγή:  http://on-news.gr/

Σχόλιο: Απ 'οτι φαίνεται από το ρεπορτάζ, η Δημοτική Αστυνομία στην Αθήνα εξακολουθεί να υπάρχει, μειώθηκε μόνο το προσωπικό της... Ένα ακόμη δυνατό χαρτί του σωματείου πήγε στράφι, αυτό της πίεσης των μόνιμων κατοίκων στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης συνεπεία της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας. Και αφού δεν ενόχλησε κανένας το Δήμο, βρέθηκε η λύση της βεβαίωσης παραβάσεων του ΚΟΚ από δημοτικούς υπαλλήλους όλων των κλάδων με πολιτικά.Υπάρχει όμως απόφαση του ΣτΕ που εντάσσει την ελεγχόμενη στάθμευση στον ΚΟΚ, η οποία μάλιστα αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι προγενέστερες διατάξεις, υπάρχει και η γνωμοδότηση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπάρχει έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για την παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων μόνο εφόσον δεν παραβιάζονται άλλες διατάξεις, αλλά όλα αυτά δεν έχουν πλέον καμία σημασία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου