Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει υποχρέωση άμεσης επαναπρόσληψης των καθαριστριών - Τι λέει η ενημέρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Στιγμιότυπο από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Αρνητικά απαντούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο αίτημα επαναπρόσληψης των καθαριστριών και προσθέτουν ότι η πλευρά του Υπουργείου εκτός από αίτηση αναίρεσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών η ενημέρωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα για το ζήτημα των καθαριστριών αναφέρει τα εξής:

«Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ' αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014.

Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951, η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλιο: Να έχεις δικαιωθεί και να μην βρίσκεις το δίκιο σου... Τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση, με την πρότυπη δίκη στο ΣτΕ, δεν θα υποστούμε τη φθορά αυτή και τις διαδοχικές παλινωδίες, είτε η απόφαση είναι θετική είτε αρνητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου