Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Συλληπητήριες ανακοινώσεις ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ, Ένωσης Ημαθίας & Ένωσης Αθηνών για τη δολοφονία του αστυνομικού Βασιλείου Μαρτζάκλη


Από την κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών
«Με βαθιά οδύνη εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την φονική επίθεση που δέχθηκε χθες τη νύχτα στην Ανδραβίδα από διαρρήκτη ο 35χρονος συνάδελφός μας Βασίλειος Μαρτζάκλης, πατέρας δυο παιδιών και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας.



  Αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, ενώ επέστρεφε στην κατοικία του, μόλις βρέθηκε αντιμέτωπος με τον δράστη έξω από γειτονική οικία, δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να
πράξει το χρέος του. Δυστυχώς, όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο συνάδελφος έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσθέτοντας το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στον μακρύ κατάλογο των Ηρώων της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Ωστόσο, έχουμε χρέος απέναντι στην οικογένειά του, στα ορφανά παιδιά, σε όλους όσοι μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, να αγωνιστούμε ακόμα περισσότερο για τη διασφάλισή τους. Θρηνούμε το 12ο από το 2010 θύμα στο βωμό του καθήκοντος και ουδείς δικαιούται να τυμβωρυχεί. Οι αδικοχαμένοι συνάδελφοί μας θα δικαιωθούν μόνο όταν η Ελληνική Αστυνομία μπορέσει κάποτε να διασφαλίσει τα στελέχη της.
  Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας, με την ελπίδα να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό του καθήκοντος.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ένωσης Ημαθίας με θέμα « Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για την δολοφονία του ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασιλείου»
«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον άδικο χαμό του συναδέρφου ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασιλείου ο οποίος έχοντας υψηλά το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος προσπάθησε εκτός υπηρεσίας να αποτρέψει  κλοπή εις βάρος πολιτών. Ο συνάδερφος , πατέρας δύο παιδιών και θύμα άγριας δολοφονίας έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας , όταν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε ακόμα προλάβει να θρηνήσουμε τα θύματα - συναδέρφους μας του πρόσφατου παρελθόντος.
Καλούμε, την πολιτεία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην οικογένεια του συναδέρφου μας, τους συναδέρφους μας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους στην εκτέλεση των καθηκόντων τους , αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη να επιβάλλει την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της στυγερής δολοφονίας του συναδέρφου μας ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασιλείου. Αποστέλλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και σε όλους όσους γνώρισαν το Βασίλη από κοντά και είδαν πως πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο , συνάδερφο, οικογενειάρχη και φίλο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει συνάδερφε…»
για το δ.σ.
                     ο πρόεδρος                                                  ο γεν. γραμματέας 
        Μούρτης Απόστολος                                     Κωστούλης Κωνσταντίνος

Η ανακοίνωση της ένωσης Αθηνών
«Η οικογένεια της Αστυνομίας δυστυχώς θρηνεί ένα ακόμα μέλος της. Η στυγερή δολοφονία του αδικοχαμένου συναδέλφου ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ Βασίλειου που υπηρετούσε στην Ηλεία μας έχει βυθίσει όλους στη θλίψη και την αγανάκτηση. Αν και οι ώρες αυτές είναι ώρες πένθους και περισυλλογής για όλους μας, παρά ταύτα αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο Ήρωας Αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας θυσίασε τη ζωή του στο καθήκον, την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη. Ευτυχώς για τους συμπολίτες μας υπάρχουν ακόμα ήρωες Αστυνομικοί σε περίοδο ειρήνης που προτάσσουν τα στήθη τους απέναντι στους αμετανόητους εγκληματίες οι οποίοι δυστυχώς παρά τις προσπάθειές μας κυκλοφορούν ελεύθεροι εκμεταλλευόμενοι διάφορες περίεργες και ιδιότυπες «ασυλίες». Γιατί άραγε; Πόσες φορές πρέπει να συλληφθεί κάποιος κακοποιός για να τιμωρηθεί; Τι θα απαντήσουν οι υπεύθυνοι στα δύο ανήλικα παιδιά του συναδέλφου; Βασίλη αιωνία σου η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει και ας είσαι το τελευταίο θύμα της αδιαφορίας των ανεύθυνο-υπευθύνων.»
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Για το Δ.Σ.          
                                - Ο -                                                          - Ο -                 
                            Πρόεδρος                                             Γεν. Γραμματέας
             ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Αναδημοσίευση από: http://www.dimastin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου