Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου ΣΔΑΑ για τη συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γ. Βέη




Αθήνα, 4-04-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συναδέλφοι- Συναδέλφισσες,

Ο Σύλλογος Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας μαζί με τον νομικό μας σύμβουλο κο Χαράλαμπο Μπουκουβάλα, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. κ. Γ. Βέη.


Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, το Προεδρείο του Συλλόγου έθεσε υπόψη του κ. Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π. τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έκδοση του οριστικού πίνακα μετακινούμενων συναδέλφων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως Εξωτερικοί Φρουροί Σωφρονιστικών Καταστημάτων. 

Στον οριστικό πίνακα έχουν εμφιλοχωρήσει δεκάδες περιπτώσεις λαθών (π.χ. συνάδελφοι που εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, τοποθετούμενοι με πλαστά ή ελλιπή έγγραφα κ.α.). Επίσης, έκανε γνωστή τη δεινή κατάσταση και την ανασφάλεια στην οποία βρίσκεται το σύνολο των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. αναγνώρισε ότι η έκδοση τελικών αποτελεσμάτων μόνο σε ένα φορέα υποδοχής (Υπουργείο Δικαιοσύνης) δημιουργεί πολύ μεγάλα πρακτικά προβλήματα και θα επιφέρει ανακατανομή μελλοντικά και στους πίνακες των υπολοίπων φορέων υποδοχής, καθώς κάθε μεταβολή συνεπιφέρει αλλαγή σε όλους τους πίνακες! Δήλωσε ότι έχει επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν, ότι δέχεται πολύ μεγάλη πίεση για τη γρήγορη έκδοση αποτελεσμάτων, ότι υπάρχει τεράστιος όγκος εκατοντάδων αιτήσεων θεραπείας που εκκρεμούν, αλλά ότι σκοπός του Α.Σ.Ε.Π. είναι στο τέλος να μην αδικηθεί ούτε ένας διατιθέμενος πρώην Δημοτικός Αστυνομικός.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους παρευρισκομένους στην κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν, από τον «πίνακα επιλαχόντων», δηλαδή από τους συναδέλφους που μέχρι στιγμής φέρεται ότι δε διατίθενται πουθενά.

Τονίζουμε προς όλους τους συναδέλφους ότι επιδίωξη του Συλλόγου μας είναι ούτε ένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς δουλειά! Μόνο τότε ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.

Καλή Δύναμη και Καλή Συνέχεια σε όλους μας.


Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου