Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Το νέο μήνυμα της κυβέρνησης: Το κόστος αποφάσεων ΣτΕ που δικαιώνουν εργαζόμενους θα το πληρώνει ο κλάδος [πάνω απ' όλα σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης]

Το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει το Δημόσιο προκειμένου να πειθαρχήσει σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους για αυξήσεις μισθών και αναδρομικά, θα επιβαρύνει τον κλάδο των «δικαιωμένων».

Αυτό είναι το -μαλλον εκβιαστικό θα μπορούσε να πει κάποιος- μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στις επιμέρους κοινωνικές ομάδες που προσφεύγουν για να διεκδικήσουν χαμένα δικαιώματα και αποκατάσταση αδικιών.

Προφανώς η κυβέρνηση προχωρά στη διευκρίνιση αυτή, στην προσπάθεια της να σταματήσει το φαινόμενο αυτό, μετά και τις σχετικές δεσμεύσεις που έλαβε απέναντι στην τρόικα, βάσει των οποίων μαζικές προσφυγές που θα δικαιωθούν θα μπορούσαν να τινάξουν τις οικονομικές προβλέψεις της στον αέρα.

Όπως επισήμανε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, «εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, το κόστος που θα προκύψει δεν μπορεί να καλυφθεί είτε με αύξηση φόρων είτε με μείωση δαπανών. Θα αντιμετωπισθεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση της προσφυγής των ένστολων, για παράδειγμα, το επιπλέον κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί μέσα από την καθυστέρηση στις προαγωγές των αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι στη συμφωνία με την τρόικα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πάρει μέτρα για να καλύψει το κόστος που θα προκύψει από τη δικαστική δικαίωση ομάδων πολιτών από το ΣτΕ.

Ειδικά για τους ένστολους δεν έχει προβλεφθεί κονδύλι, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Ωστόσο, τα αναδρομικά των ένστολων υπολογίζονται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ και σε κάτι λιγότερο από 500 εκατ. το ετήσιο κόστος της μισθολογικής αναπροσαρμογής. Όταν υπάρξουν αποφάσεις η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα καλύψει το όποιο κενό προκύψει.

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231308304

Αντί σχολίου: Τι να σχολιάσει κανείς... Να τους χαίρονται όσοι τους ξαναψηφίσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου