Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Φιάσκο η ανακοίνωση των πινάκων διάθεσης των δημοτικών αστυνομικών - Καταγγέλει φωτογραφικές μοριοδοτήσεις & ρουσφετολογική λογική

Για φιάσκο καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την κατάρτιση πινάκων διάθεσης των δημοτικών αστυνομικών, την ίδια στιγμή που καταλογίζει "αδικαιολόγητη βιασύνη" στο υπουργείο Δικαιοσύνης να τους αποδεχθεί, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά στις φυλακές.

"Δεν μπορεί οι δημοτικοί αστυνομικοί να γίνουν η 'Ιφιγένεια' σε ένα παιχνίδι που η κυβέρνηση παίζει με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, μετά την τραγική δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο", τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση την "αποκλειστική" ευθύνη για τις κενές οργανικές θέσεις στις φυλακές.

Ταυτόχρονα, καταλογίζει "ανικανότητα" στον υπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του στην κατάρτιση "τελικού" πίνακα διάθεσης δημοτικών αστυνομικών, που στηρίζεται σε μια "διάτρητη" εγκύκλιο, "με φωτογραφικές μοριοδοτήσεις και λοιπές 'οδηγίες' που προάγουν την αναξιοκρατία και ευνοούν συγκεκριμένη μερίδα υποψηφίων", όπως επισημαίνει. Έτσι, "για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους οι προσωρινοί πίνακες για τα καταστήματα κράτησης, βαφτίστηκαν 'τελικοί'", στηλιτεύει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τονίζοντας ότι σε αυτή την κατάσταση προστίθεται το ότι "το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε με αδικαιολόγητη βιασύνη έναν τελικό πίνακα, όπου φιγουράρουν υποψήφιοι για τους οποίους έχει δημοσιευθεί η ανάκληση των διορισμών τους ή η αναδρομική τους εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα και επιστροφή τους στους δήμους".

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι "εκκρεμεί η εξέταση πλέον των 1.000 ενστάσεων για διόρθωση λαθών και για πλασματικές μοριοδοτήσεις που έλαβε μερίδα υποψηφίων". Οπότε, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών με υπευθυνότητα και να αναμείνει την απόφαση του ΣτΕ, που, όπως τονίζει, "μπορεί να φέρει τα πάνω - κάτω στη μοριοδότηση και τη διαμόρφωση των οριστικών πινάκων".
Η.Β.

Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου