Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΠΟΥΕΦ: Ως τις 5 Μαΐου οι δημοτικοί αστυνομικοί στα Καταστήματα Κράτησης - Σε 4 Κέντρα Εκπαίδευσης οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς σύμφωνα με το dtypos

Μέχρι 5 Μαΐου θα πρέπει να παρουσιαστούν σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ για εκπαίδευση


Δημοσιεύθηκε σήμερα διορθωμένο το ΦΕΚ μετάταξης των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας στο Υπ. Δικαιοσύνης (ΦΕΚ Γ' 508/17/4/2014) και το οποίο περιλαμβάνει και τα ονόματα των επιτυχόντων Δημοτικών Αστυνομικών που πρόκειται να υπηρετήσουν στην Εξωτερική Φρουρά των Καταστημάτων Κράτησης. Το ΦΕΚ που εκδόθηκε έχει αναδρομική ισχύ από την 17η Απριλίου 2014, καθώς , όπως είχαμε επισημάνει, είχε δημοσιευθεί λανθασμένα τότε και από ανθρώπινη αμέλεια είχαν παραλείψει να ανακοινώσουν τους υπαλλήλους που πρόκειται να μεταταχθούν στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης των Φυλακών.




Εκπαίδευση σε 4 σχολές Αστυνομίας που παραχωρήθηκαν από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη



Σύντομα πρόκειται να δημοσιευθεί και η Υπ. Απόφαση του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, που θα ορίζει ότι οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς θα πρέπει να παρουσιαστούν σε 4 κέντρα εκπαίδευσης στην Ελλάδα μέχρι τις 5 Μαΐου, για να εκπαιδευτούν για τα νέα τους καθήκοντα. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί που θα βρίσκονται αυτά, θεωρείται όμως σχεδόν δεδομένο ότι δύο από τα τέσσερα κέντρα εκπαίδευσης που έχουν παραχωρηθεί από το Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  βρίσκονται στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και της Κομοτηνής.

Αμέσως μετά την εκπαίδευσή τους, οι Εξωτερικοί Φρουροί, θα αναλάβουν υπηρεσία περίπου στις αρχές Ιούνη. Για τους υπαλλήλους που πρόκειται να μεταταχθούν ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα καταστήματα κράτησης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα εκπαιδευτούν μαζί με τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς ή θα εκπαιδευτούν σταδιακά σε μελλοντικό χρόνο, καθώς αυτοί δεν οπλοφορούν και είναι δυνατόν να εκπαιδευτούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αμέσως μετά την έκδοση του ΦΕΚ προχώρησε και σε σχετική ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.


Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς πρόκειται, όπως ο ίδιος τονίζει, για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιτυχίας του προγράμματος κινητικότητας, το παράδειγμα των Δημοτικών Αστυνομικών, που όχι μόνο δεν συνδέθηκε με απολύσεις αλλά οδήγησε σε καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού του δημοσίου που εντάχθηκε σε αυτή τη διαδικασία.

Πηγή:  http://dtypos.blogspot.gr/


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. (Έγινε ενοποίηση των δύο διαφορετικών αναρτήσεών μας για το θέμα):

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)

Κορυδαλλός 25/04/2014
Αρ. Πρωτ: 553

Θέμα: Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Φ.Ε.Κ. μετάταξης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στα Καταστήματα Κράτησης .

Κύριε Πρόεδρε, συνάδελφοι,


Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Φ.Ε.Κ (αρ. 508/17/04/2014) μετάταξης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών στις Υπηρεσίες ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Εσωτερικής Φύλαξης την οποία και σας κοινοποιούμε συνημμένα.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να δημοσιευθεί στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ παρουσίασης των συναδέλφων πλέον Εξωτερικών Φρουρών, οι οποίοι θα υποχρεούνται να παρουσιαστούν στις Υπηρεσίες τους μέχρι τις 05 Μαΐου 2014 και ετοιμάζεται η Υπουργική Απόφαση για την εκπαίδευση τους σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφο μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου