Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Tο ΣτΕ κρίνει τη διαθεσιμότητα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικούς - Κόλαση το κέντρο της Αθήνας από τις πορείες

Το Συμβούλιο της Επικρατείας συζητά την προσφυγή τους για τη διαθεσιμότητα. Σε ασφυκτικό κλοιό από ΠΟΕ-ΟΤΑ και εκπαιδευτικούς


Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) που συζητά σήμερα την προσφυγή τους για τη διαθεσιμότητα, περικυκλώνουν σήμερα δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 08:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 09:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47-49.

«Οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Και προστίθεται:

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία στην προσφυγή τους προβάλλουν επίσης το γεγονός ότι οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 βάσει των οποίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των Δήμων, με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών Δημοτικών Αστυνομικών.»

Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί

Εκτός από την ΠΟΕ-ΟΤΑ 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ και τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες ώρες της απογευματινής η Διδασκαλικής Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προκειμένου να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στα Προπύλαια και έξω από το ΣτΕ στις 10.30 το πρωί.

Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ διαμηνύει ότι στην κινητοποίηση θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και ζητεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».

Το βράδυ της Πέμπτης αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία, που μεταφέρουν τους καθηγητές στην Αθήνα προκειμένου να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες. Οι εκπρόσωποι των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα υποστηρίζουν ότι εκατοντάδες καθηγητές θα απολυθούν, εκατοντάδες θα μετακινηθούν σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν κενά στα σχολεία που δεν μπορούν να καλυφθούν.

Πηγή:  http://news247.gr/

Κόλαση το κέντρο της Αθήνας από την πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ & ΟΛΜΕ

Κλειστή αυτή την ώρα η οδός Νίκης και η Μητροπόλεως. Πέρα - δώθε η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας. Από το ΣτΕ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πίσω στο ΣτΕ και τώρα στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν να έχουν κάποια συνάντηση στο υπουργείο και έτσι επέστρεψαν... ξανά στην αρχή της πορείας τους.  

Στην πορεία συμμετέχουν τουλάχιστον 1.500 άτομα, ενώ εκτός από καθηγητές και εργαζόμενους στους Δήμους μετέχουν και δημοτικοί αστυνομικοί, αλλά και δάσκαλοι.


Στο στόχαστρο των εργαζομένων για ακόμη μια φορά η διαθεσιμότητα και οι διαδικασίες που όπως λένε ουσιαστικά οδηγούν σε απόλυση από το δημόσιο


Ένταση και χημικά στην Πανεπιστημίου Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην οδό Πανεπιστημίου έξω από το ΣτΕ με τους εργαζόμενους σε Δήμους και την Εκπαίδευση να συμπλέκονται με άνδρες των ΜΑΤ.
Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στο κοινό συλλαλητήριο ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν νωρίτερα να καταλάβουν το δρόμο έξω από το ΣτΕ.





Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους από το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Στο δρόμο ενάντια στη διαθεσιμότητα

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δημοτικοί αστυνομικοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ΣτΕ, ενώ και η ΟΛΜΕ που πραγματοποιεί 24ωρη απεργία συμμετέχει σε κοινό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή και των δασκάλων.



Οι συγκεντρωμένοι πάντως με αρκετή δόση μαύρου χιούμορ και σαρκαστικής διάθεσης κατέβηκαν στο δρόμο με σκίτσα των πολιτικών




Να ανακοινώσει άμεσα τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ανά κατηγορία προσωπικού και ανά φορέα, που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία ζητεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτό συνάδει με «όσα ο υπουργός έχει υπογράψει», ενώ το αντίθετο «εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό και αποδεικνύει στην πράξη ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι διάτρητη».

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, αλλά και να υποβληθούν σε σειρά υγειονομικές εξετάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην εγκύκλιο. Όμως, «η γνώση της σειράς κατάταξης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετάσχει ή να απέχει από τη διαδικασία».

Κι αυτό, διότι οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαρκούν τρεις ημέρες και μοιραία η συμμετοχή σε αυτές συνεπάγεται έξοδα, ειδικά για όσους προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές. Επιπρόσθετη δαπάνη αποτελεί η προσκόμιση μιας σειράς ιατρικών εξετάσεων που ζητούνται. Ζητείται, λοιπόν, η ανακοίνωση της βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, καθώς όσοι είναι τελευταίοι στον πίνακα είναι πολύ πιθανό να μην υποβληθούν στα έξοδα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Πηγή:  http://www.newsit.gr/

Ολοκληρώθηκε η πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ – Ραντεβού με Στουρνάρα στις 17 Φεβρουαρίου

Ολοκληρώθηκε πριν τις 16:00 η πορεία μελών της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο Οικονομικών.


Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών είχε συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκε νέο ραντεβού με τον ίδιο τον υπουργό στις 17 Φεβρουαρίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίτερα από την οδό Πανεπιστημίου και το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικαζόταν η προσφυγή της ΠΟΕ- ΟΤΑ κατά του νόμου της διαθεσιμότητας.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου