Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο MEGA: «Απαραίτητη η Δημοτική Αστυνομία, θα πιέσουμε για την ανασύστασή της»

Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη (η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο". Μετά το χρονικό σημείο 25:30 η συζήτηση στρέφεται στη Δημοτική Αστυνομία. Δείτε τι λένε οι δημοσιογράφοι και τι απαντά ο υποψήφιος δήμαρχος. Προσέξτε την λαϊκίστικη προσέγγιση στο θεσμό από τους παρουσιαστές με το παράδειγμα για το πρόστιμο σε θέσεις μόνιμων κατοίκων (το ύψος του οποίου σύμφωνα με τους ίδιους δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη(!), γεγονός ανακριβές, πέραν του ότι το ύψος του προστίμου το ορίζει ο ΚΟΚ και όχι η Δημοτική Αρχή). Ο κ. Σακελλαρίδης αντιτείνει ότι η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί βασική υποδομή της πόλης που είχε ουσιαστική λειτουργία για τις αστικές παρεμβάσεις και τις παρεμβάσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής. «Μεγάλο πλήγμα για τη λειτουργία του Δήμου η κατάργησή της», «Θα πιέσουμε για την επανασύστασή της». Προσέξτε επίσης το κλείσιμο της συνέντευξής του. Το βίντεο ακολουθεί σύνοψη της συνέντευξης από την Ελευθεροτυπία.





Δείτε το βίντεο σε καλή ποιότητα:

Αισιοδοξία Σακελλαρίδη για πρωτιά από τον α΄ γύρο


Την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρει να βγει νικητής στον δήμο Αθηναίων από τον πρώτο γύρο, εξέφρασε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι το βασικό πλεονέκτημά του ως υποψήφιος είναι η μεγάλη εμπειρία της Ανοιχτής Πόλης στα προβλήματα που υπάρχουν στις γειτονιές.


Σχολιάζοντας το 10% που κατέγραψε στην πρόθεση ψήφου στην πρώτη δημοσκόπηση για το δήμο Αθηναίων το απέδωσε στη χαμηλή αναγνωρισιμότητα που τυγχάνει κατά την εκκίνηση της εκλογικής κούρσας, καθώς έχει αναγνωρισιμότητα 50% την ώρα που άλλοι υποψήφιοι έχουν 100%.

Ο Γ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε την ανάγκη αναπροσαρμογής των πόρων του δήμου Αθηναίων ενώ ξεκαθάρισε ότι σε ενδεχόμενη δημαρχία του, θα ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες, καθώς οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει υπερβολική συσσώρευσης της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου), με πάνοπλους αστυνομικούς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διάχυσης της αστυνομίας στις γειτονιές και τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης της δημοτικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι η κατάργησή της υπήρξε μεγάλο πλήγμα.«Η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι στις γειτονιές της Αθήνας και στο πλευρό του πολίτη, με όπλο το στυλό», σημείωσε.

Ερωτώμενος για τις επιπτώσεις των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης στα καταστήματα και στην κυκλοφορία, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι τα λουκέτα στα μαγαζιά δεν οφείλονται στις πορείες αλλά στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης.

Πηγή: Ελευθεροτυπία