Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στα κάγκελα οι σχολικοί φύλακες - Συγκέντρωση στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Συγκρούσεις με την αστυνομία

Σχολικοί φύλακες φωνάζουν συνθήματα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν οι σχολικοί φύλακες, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και στις ενδεχόμενες απολύσεις. Συγκρούσεις με την αστυνομία.

Λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η περίοδος της διαθεσιμότητας στην οποία βρίσκονται, οι σχολικοί φύλακες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι, βρέθηκαν από το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ όπως ανέφεραν, εκατοντάδες οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, καθώς η διαθεσιμότητα είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος των απολύσεων.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετα τις 11 το πρωί, επικράτησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων, με τους σχολικούς φύλακες να καταγγέλουν βίαιη συμπεριφορά από τα ΜΑΤ.

«Σε έναν μήνα 2.000 οικογένειες θα μείνουν στον δρόμο», τόνισε εκπρόσωπός τους, μιλώντας στο Μega και σημείωσε ότι η κυβέρνηση τους ρίχνει στον «Καιάδα».

Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θεωρούν εξευτελιστική και διχαστική τη λύση που πρότεινε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την μεταφορά μικρού αριθμού σχολικών φυλάκων (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι κλπ) στο υπουργείο Υγείας.

Στο κάλεσμα που απηύθυναν για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο κ. Μπάστας και η γενική γραμματέας του συλλόγου κυρία Ειρήνη Αλεξάκη σημειώνουν: «Όλοι μαζί οι σχολικοί φύλακες να στείλουμε το μήνυμα στην τρόικα και στη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ ότι δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας, δεν θα πάρουν την αξιοπρέπειά μας, δεν θα διαλύσουν τη χώρα».

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας ανέφερε από την πλευρά του, ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι καθηγητές που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως είπε, από τους 2.500 απέμειναν 450 καθηγητές που ουσιαστικά δεν έχει δρομολογηθεί πού θα πάνε και καταβάλλεται προσπάθεια να απορροφηθούν στο σύνολό τους. 

Πηγή:  Ελευθεροτυπία, ΤΟ ΒΗΜΑ


Ένταση σε συγκέντρωση σχολικών φυλάκων


Ένταση προκλήθηκε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν σχολικοί φύλακες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία επί της Βασ. Σοφίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, προκειμένου ο δρόμος να παραμείνει ανοιχτός.

Είχε προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Διονύση Μελιτσιώτη, ωστόσο δεν έγινε δεκτό το αίτημά της να συναντήσει τον ίδιο τον υπουργό.

Οι σχολικοί φύλακες διαδηλώνουν, καθώς σε λίγες ημέρες λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και σε περίπτωση που δεν τοποθετηθούν σε άλλα πόστα, θα απολυθούν.

Πηγή:  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς η τρόικα βρήκε ανθρώπους<< τοις κείνων ρήμασι πειθομένους>>.Το μόνο που βλέπουν μπροστά τους είναι ψυχρά νούμερα τα οποία διεκπεραιώνουν απάνθρωπα!Ευτυχώς είναι λίγες οι μέρες τους, όπως λέει και ο λαός.Στο πέρασμά τους ξεθεμελιώνουν κάθε ένοια κοινωνικού κράτους ,διαλύουν προσωπικότητες και καταστρέφουν οικογένειες.Με ποιο δικαίωμα ο ελληνικός λαός να τους ανέχεται ακόμα;Πότε θα τελειώσει ο <>;Η Ανάσταση δυστυχώς βρίσκεται σε ένα τούνελ που η άνοιξή του και τα χελιδόνια έχουν πολύ δρόμο να φανούν!Πότε θάρθει η έρμη ανάπτυξη και τα δώρα της;Πόσο ακόμα η νεολαία μας θα φεύγει για να ανθίσουν οι ελπίδες της;Άραγε θα γυρίσουν πίσω αυτοί οι νέοι μας για να προσφέρουν στον τόπο τους;Θέλουμε πίσω τα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή