Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Κατάληψη του ΥΔιΜΗΔ «διαθέσιμους», ανακατάληψη από τα ΜΑΤ – Ένταση & προσαγωγές - Τραυματίας ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν την τρόικα

Καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου αναμένονται οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας για συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο, απ όπου βγήκαν μετά από παρέμβαση των ΜΑΤ. Εγιναν προσαγωγές μεταξύ των οποίων αυτή του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκη, ενώ ήταν εκτεταμένη η χρήση χημικών.

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών αναμένονται στο ΥΠΔΜ στις 10.000 και οι συγκεντρωμένοι ζητούν συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη. Στην περιοχή είναι συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Συνδικαλιστές καταγγέλλουν «κρατική τρομοκρατία και αυταρχισμό», ενώ ο Θ. Κοτσυφάκης είπε στον Σκάι ότι δεν αιτιολογήθηκαν οι προσαγωγές και υποστήριξε ότι «μια ειρηνική διαμαρτυρία για τις απολύσεις που έρχονται αντιμετωπίστηκε με βία».




Στο υπ.Οικονομικών μεταφέρθηκε η ένταση - Προσαγωγές καθηγητών και σχολικών φυλάκων


Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αν και αποχώρησαν τα μέλη της τρόικας μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με επίκεντρο την εξειδίκευση του στόχου των 11.000 απολύσεων εντός του 2014. Το πρωί επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, ενώ έγιναν και 17 προσωγές. Στη συνέχεια οι προσαχθέντες-μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ-αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η ένταση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Οι μικροεντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών συνεχίστηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν λιποθυμίες διαδηλωτών -μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος- ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο  Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν την τρόικα. Νέα συνάντηση για 11.000 απολύσεις



Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν την τρόικα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρώντας να ανοίξουν δρόμο μεταξύ των διαδηλωτών. Θα γίνει νέα συνάντηση με θέμα 11.000 απολύσεις στο δημόσιο εντός του 2014.
Λιποθυμίες, χημικά και γιούχα στην τρόικα που φυγαδεύτηκε από τα ΜΑΤ
Λιποθυμίες, χημικά και γιούχα στην τρόικα που φυγαδεύτηκε από τα ΜΑΤ

Τα ΜΑΤ φυγάδευσαν την τρόικα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρώντας να ανοίξουν δρόμο μεταξύ των διαδηλωτών. Επακολούθησε νέα ένταση και διαδηλωτής λιποθύμησε, με την τρόικα να αποχωρεί μέσα σε κύμα γενικής αποδοκιμασίας και τα αυτοκίνητά της κουστωδίας, να δέχονται πλαστικά μπουκάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει νέα συνάντηση της τρόικας για το θέμα των 11.000 απολύσεων στο δημόσιο εντός του 2014, τις οποίες επιχειρεί να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να συνυπολογίζει, 7.900 εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και περίπου 4.000 εργαζόμενους στους δήμους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, κάποιοι εκ των οποίων είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο Θ. Κοτσιφάκης είπε ότι έχουν προσαχθεί 16 εκπαιδευτικοί και μία σχολική φύλακας. «Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί. Ούτε στο πεζοδρόμιο δεν μας άφησαν να διαδηλώσουμε. Δεν είχαμε κλείσει τον δρόμο. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία».

Πηγή: Ελευθεροτυπία 

Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τα επεισόδια μεταξύ εργαζόμενων και αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου