Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Μητροπολιτική Αστυνομία στα πρότυπα της Νέας Υόρκης» εισηγείται ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αφού έβαλε το χεράκι του να καταργηθεί η Δημ. Αστυνομία (βίντεο)

Τα σχέδιά του θα παρουσιάσει ο Α. Σπηλιωτόπουλος στο Ν. Δένδια


Πρόταση για μητροπολιτική Αστυνομία, στα πρότυπα του μοντέλου που εφάρμοσε ο επιτυχημένος δημάρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στo Σκάι.


Την πρότασή του, για και το πλήρες σχέδιο της μητροπολιτικής Αστυνομίας κοστολογημένο, θα το παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr.

Σχόλιο: Ταφόπλακα στη Δημοτική Αστυνομία φαίνεται να βάζει ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο Αθηναίων, χωρίς να περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης. Να δούμε τι άλλες προτάσεις θα ακούσει ο κ. Δένδιας μέχρι τις εκλογές, που φαίνεται βιάστηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. στη Βουλή χωρίς να έχει λάβει υπόψη του τις βουλές των επίδοξων στελεχών του κόμματός του που επιθυμούν να γίνουν Ρούντολφ Τζουλιάνι (αλλά ίσως να μην φθάσουν στην κάλπη τη δεύτερη Κυριακή)...

Ακολουθεί ρεπορτάζ και βίντεο με τις δηλώσεις του:

Α. Σπηλιωτόπουλος στο ΣΚΑΪ: "Αν βγω δήμαρχος, θα παραιτηθώ από βουλευτής"


Για την υποψηφιότητά του στο δήμο Αθηναίων και τους... αντιπάλους του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μίλησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου.

Αναφερόμενος αρχικά στις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη ότι δεν ήρθε... ξαφνικά από τις Κυκλάδες και είναι υποψήφιος στην Αθήνα από το '90, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι: "Δεν αντιλαμβάνομαι καμία νήξη... Περισσότερο αφορά τον ίδιο, αφού κατάγεται από την Άνδρο.¨Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τον σέβομαι. Για μένα δεν είναι μόνο ο συναγωνιστής του χθες, αλλά και του αύριο γιατί θέλω να πιστεύω ότι από τη διοίκηση της Αθήνας θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε".

Στη συνέχεια τόνισε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο της Αθήνας, που είναι η έλλειψη φωτισμού και αστυνόμευσης. "Το θέμα της ασφάλειας είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των Αθηναίων. Οι δρόμοι είναι σκοτεινοί, όχι ασφαλείς και ο κίνδυνος εγκυμονεί σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Ο φωτισμός είναι εύκολο να γίνει και δεν έχει μεγάλο κόστος. Με εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με οικονομικοτερους λαμπτήρες μπορούν να φωτιστούν όλα τα σημεία. Ο φωτισμός περιοριζει την εγκληματικότητα".

Αμέσως μετά, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τη διαφωνία του με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας: "Για μένα κακώς καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία και πρέπει να καλυφθεί άμεσα το κενό. Τις επόμενες ημέρες θα έχω συνάντησημε τον κύριο Δένδια για ένα συγκεκριμένο πλάνο της αστυνομίας, ώστε να γίνει καταγραφή των περιοχών και πού μπορεί να υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία. Αυτό που προτείνω είναι μια μητροπολιτική αστυνομία που θα αναλάβει τη φύλαξη της Αθήνας, όπως έκανε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Θέλω να καθαρίσω την Αθήνα...".

Δείτε το βίντεο στο ΣΚΑΪ:


Πηγή: http://www.newsit.gr/

Σχόλιο: Δεν καταργήθηκε -καλώς ή κακώς- μόνη της η Δημοτική Αστυνομία, ο ίδιος έβαλε το χεράκι του ή καλύτερα έδωσε την ψήφο του. Κροκοδείλια δάκρυα να λείπουν. Η υποκρισία περισσεύει. Ας μείνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος στο «καταπληκτικό» έργο που άφησε στο Υπουργείο Τουρισμού.

1 σχόλιο:

  1. Άμα θέλει Μητροπολοτική στην Αθήνα, ιδού ο δρόμος! Άμεση τοποθέτηση όσων έχουν δηλώσει ΕΛ.ΑΣ στηγν Αθήνα και όσων επιθυμούν απο τους πρώην υπηρετούντες, μαζεύεις 1000 άτομα , τα εκπαιδεύει η ΕΛ.ΑΣ, στολές, εξοπλισμός κ.λ.π. και έτοιμο το θέμα! ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ τωρα ή ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή