Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πάγωσε ο Δένδιας το ν/σ για την ΕΛ.ΑΣ. - Πώς φτάσαμε στο φιάσκο και ο Ηλίας του 16ου δεν πήγε στο ...FBI - Ο καίριος ρόλος δύο βουλευτών, πρώην συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Να χρυσώσει το πικρό χάπι του φιάσκου προσπάθησε πριν από λίγη ώρα ο Δένδιας, μ' έναν πολιτικό ελιγμό που σε καμία περίπτωση δεν απομειώνει το πολιτικό στραπάτσο που είχε υποστεί, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι ... δεν θα συζητηθεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σ.ν. της αναδιάρθρωσης των σωμάτων ασφαλείας... Ο υπουργός δημόσιας τάξης στην επίσημη ενημέρωση του δεν προσδιόρισε νέα ημερομηνία βάζοντας έτσι επί της ουσίας στην ... "κατάψυξη" το νομοθέτημα...

Πώς φτάσαμε στο φιάσκο Δένδια και ο Ηλίας του 16ου δεν πήγε στο ... fbi, Ο καίριος ρόλος δύο πρώην αστυνομικών

Ο κύβος είχε ριχτεί βέβαια από την Παρασκευή, όταν όπως αποκάλυψε το bloko.gr, ο κ. Δένδιας είδε να του στρέφουν την πλάτη σταδιακά πρώτα οτο ΠΑΣΟΚ και ύστερα οι βουλευτές της νέας δημοκρατίας, με συνέπεια, όπως εύγλωττα συμπεραίναμε, ο ... Ηλίασς του 16ου δεν πήγε τελικά fbi...

Από την Παρασκευή, ο Δένδιας θα πρέπει να ασθάνεται πολιτικά ότι το έδαφος κάτω από τα πόδια του έχει μεταβληθεί κάτι μεταξύ κινούμενης άμμου και κόκκων άμμων στην κλεψύδρα της αντίστροφης μέτρησης προς τη ... δύση της πολιτικής του καριέρας και υπαίτιος γι αυτή την εξέλιξη, είναι αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος. Στο bloko.gr γράφαμε κατ' επανάληψη για την αλαζονεία για την υπερφυαλοσύνη, που με γεωμετρική πρόοδο οδηγεί από το εφήμερο ζενίθ στο
παντοτινό ναδίρ (βλέπε περίπτωση Βουλγαράκη)...

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, προ των εξελίξεων της Παρασκευής είχε προηγηθεί η κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών " ΠΟΑΞΙΑ- ΠΟΑΣΥ: Οφθαλμαπάτη το σ.ν. της αναδιάρθρωσης από επικίνδυνους ... "μάγους" ". Αυτή η ανακοίνωση υπήρξε η επίφαση για ν' ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου, ενώ ακολούθησε και η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ " " Να γνωρίζουν απαξάπαντες ότι δεν είμαστε δεδομένοι κανενός! " "για να τραβηχτεί το χαλί και να πέσει ο Δένδιας πολιτικά στην παγίδα της κινούμενης άμμου.

Ως εισηγητής του σ.ν. για λογαριασμό της νέας δημοκρατίας, είχε οριστεί εκ προοιμίου ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ και βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάνης. Ο κ. Βλαχογιάννης διαμήνυσε στον κ. Δένδια, μετά την ανακοίνωση, πως πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει την ορθότητα του σχεδίου, ενώ περισσότερο επικριτικός και καταπέλτης υπήρξε άλλος ένας πρώην πρόεδρος, αλλά της ΠΟΑΣΥ, ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος το χαρακτήρισε ως νομοθέτημα έκτρωμα και μεταφέροντας όπως είπε την άποψη και άλλων βουλευτών της ν.δ., θα το καταψηφίσουν στην περίπτωση που ο Δένδιας θα επιμείνει στην προώθηση του προς συζήτηση.

Καταλυτικός ήταν και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι του οποίου μετέφεραν τη δυσαρέσκεια  του κόμματος για λογαριασμό του. Γιώργου Παπακωνσταντή, ο οποίος και με την ιδιότητα του υπεύθυνου του Τομέα του ΠΑΣΟΚ είχε καταρτίσει σχέδιο αναδιάρθρωσης, αλλά μηδέποτε λήφθηκε υπόψη. Επίσης, επιβαρυντική ήταν και η μυστικοπάθεια της αοριστίας του συντάκτη του σ.ν. ή του "αγνώστου πατρός" όπως θα μείνει στην ιστορία αυτό το ουρανομήκους μεγαλαυχείας νομοθέτημα βαβέλ, που σαρώθηκε εξαιτίας αυτής καθαυτής της πολυσύνθετης αοριστίας και αερολογίας του, ως απότοκο προϊόν της ανθρωποκεντρικής ικανοποίησης φιλοδοξιών και στοχεύσεων συγκεκριμένων αξιωματικών.

Ο μέχρι πρότινος υπερφύαλος Δένδιας, μπροστά σ' αυτή την αντίδραση και στα μηνύματα που εισέπραττε από βουλευτές του ίδιου του κόμματος του, που διαμήνυαν ότι θ' απαντήσουν με μαύρο στον αυταρχικό και σχεδόν αυτοκρατορικό τρόπο της παρελθόντος αντιμετώπισης τους στην περίπτωση που αποτολμούσε να κατεβάσει στη Βουλή το σ.ν,  ανάγκασαν τον υπουργό δημόσιας τάξης να συμβιβαστεί με την οικτρή για τον ίδιο πραγματικότητα και να κατέβει από τα υψίπεδα της προπέτειας, στους πρόποδες της πεζής μεν, πραγματικότητας δε.

Κα το έκανε, δίχως και πάλι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που πολιτικά απαιτούν την υποβολή της παραίτησης του, όταν μάλιστα λίγες ημέρες πρν, έκανε μια μεγαλειώδη καμπάνια έξαρσης, έπαρσης και επαίνων των ευεργετημάτων στα σώματα ασφαλείας  και στην κοινωνία που θα προέκυπταν από την ψήφιση κι εφαρμογή του νόμου φάντασμα και ως προς το συντάκτη και προς αυτή καθαυτή την υπόσταση του.

Αλλά για το πολιτικό μέλλον του Δένδια που βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με τις κρίσεις στην αστυνομία, σε ρεπορτάζ που θ' ακολουθήσει μέσα στην ημέρα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου