Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Δένδια-Καμίνη για το κέντρο της Αθήνας - Στο επίκεντρο το παρεμπόριο και η παράνομη στάθμευση

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον υπουργό Δημ. Τάξης Νίκο Δένδια στο Δημαρχείο
Ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης και του παρεμπορίου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου συμφωνήθηκε η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων σε θέματα δημοτικής αστυνόμευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Δήμαρχο για τις προσπάθειες που κάνει το υπουργείο, αλλά και η Ελληνική Αστυνομία, στα θέματα της Αθήνας και να ακούσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις δικές του σκέψεις και τον τρόπο συνεργασίας, τον οποίο προτείνει ο Δήμος Αθηναίων, δεδομένης της μετακίνησης των Δημοτικών Αστυνομικών στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως: «Για την πόλη της Αθήνας είναι καίριας σημασίας το πως θα διατεθούν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, οι οποίοι τέθηκαν σε κινητικότητα» και συμπλήρωσε: «Δεν κρύβω ότι όλη αυτή η εκκρεμότητα με την ουσιαστική κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ευταξίας στην πόλη. Εκεί που είχαμε φθάσει σε κάποιο επίπεδο, βρεθήκαμε πάλι πίσω και πρέπει να ενισχυθεί πάση θυσία η αστυνόμευση και στα θέματα της στάθμευσης και στα θέματα του ελέγχου της κατοχής δημόσιου χώρου και στο θέμα της κοινής ησυχίας και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα».

Ερωτηθείς για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων ο κ. Δένδιας απάντησε: «Ως προς την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τους μισθούς των ενστόλων και ιδίως των στελεχών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι απόψεις μου είναι γνωστές. Θεωρώ δηλαδή και πρέπει να σας το πω ειλικρινά - το έχω πει πολλές φορές άλλωστε - ότι οι μισθοί τους δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον και στην εργασία των ενστόλων, σε αυτό που αυτοί παρέχουν απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Όμως δεν μπορώ να σχολιάσω μία δικαστική απόφαση την οποία δεν έχω δει και η οποία δεν έχει δημοσιευτεί».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Μας πρόδωσαν συνάδελφοι ..και οι δυο ήξεραν και μας έδωσαν στο βωμό της τροικας αφού πρώτα γλύτωσαν τα ´δικα ´ τους παιδιά και ρουσφέτια με εξαιρέσεις.
    Παραβίασαν νομούς οπως η ποσόστωση ανδρών ,γυναικών στις υπηρεσίες των φυλακών , όρια ύψους, ηλικίας για να μας εκδικηθούν στέλνοντας μάνες,γυναίκες,κοπέλες σε καταστήματα φύλαξης κακοποιών χωρις να εχουμε την σωματική διάπλαση .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ξεφύγει εντελώς! Αν δεν έχεις τη σωματική διάπλαση γιατί τρως τη θέση κάποιου που την έχει στην ΕΛ.ΑΣ;;;και γιατί στην αίτηση έβαλες τους κωδικούς των ΚΚ;;;;; υπέρ των γυναικών είναι αφού σας δωσανε ισάξια το δικαίωμα να αιτηθείτε και αντρικές φυλακές! Σκέψου το αντίθετο...Ή μήπως περίμενες να σας δώσουνε σαν γυναίκες περισσότερες θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ; Ξέρω που το πας..περίμενες να δώσουνε αποκλειστικές θέσεις σε γραφειάκια για τις γυναίκες και μόνο. Αλλά στην Δημοτική καλά τα ζητάγατε να μην υπάρχει ποσόστωση...ότι μας συμφέρει..

      Διαγραφή