Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ΑΣΕΠ: «Μην εφαρμόσετε την εγκύκλιο Μητσοτάκη για τους δημοτικούς αστυνομικούς»!

Να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία οι  προσληφθέντες μέσω του διαγωνισμού του 2009 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας λαμβάνουν «20 μόρια περισσότερα από κάθε άλλο συνάδελφό τους», καλεί στην ουσία τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ η ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργο Βέη η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και την ΚΕΔΕ  αφού διευκρινίζει ότι η περίπτωση ένταξης της διαδικασίας πρόσληψης στη Δημοτική Αστυνομία το 2009 στις «λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.» δεν έχει δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ. (εισάγεται με εγκύκλιο), τονίζει χαρακτηριστικά προτρέποντας, στην ουσία το ΑΣΕΠ να μην την εφαρμόσει:  «Κατά συνέπεια δεν πρόκειται για εκτελεστή πράξη, και νομικά δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την έκφραση άποψης του υπογράφοντος, δηλ. του Υπουργού κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν μπορεί να έχει σε καμία περίπτωση δεσμευτικό χαρακτήρα για την Ανεξάρτητη Αρχή ή τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια.»

Παράλληλα κάνει λόγο για μεγάλο θόρυβο που έχει προκληθεί στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «με τη με αριθμ. πρωτ.: ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/ οικ.32170/29-11-2013 εγκύκλιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών, λόγω τον προνομιακών ρυθμίσεων που αδικαιολόγητα και κατά παράβαση της αρχής της αξιοκρατίας εισάγει υπέρ διορισθέντων συγκεκριμένου διαγωνισμού.»

Τονίζει δε ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό «η εμπλοκή του Α.Σ.Ε.Π. περιορίζεται σε ένα και μόνο (και δη το αρχικό) στάδιο του διαγωνισμού, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε άλλη – άμεση ή έμμεση – εμπλοκή του στην υπόλοιπη διαδικασία», ενώ αναρωτιέται «κατά πόσο συνάδει με την κοινή λογική και την αξιοκρατία το γεγονός ότι αν μέλος του Α.Σ.Ε.Π. συμμετείχε στην Επιτροπή Επιλογής του εν λόγω διαγωνισμού σε όλα τα στάδια, τότε αυτή η διαδικασία πρόσληψης θα ελάμβανε 15 μόρια, ενώ τώρα, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο του κ. Μητσοτάκη, παρόλο που δεν συμμετείχε μέλος του Α.Σ.Ε.Π. στην Επιτροπή Επιλογής, παρόλο που το Α.Σ.Ε.Π. δεν εγκρίνει την προκήρυξη, παρόλο που το Α.Σ.Ε.Π. δεν ασκεί δειγματοληπτικό έλεγχο στα κατατεθέντα δικαιολογητικά, παρά το γεγονός ότι το Α.Σ.Ε.Π. εμπλέκεται στον έλεγχο ενός και μόνο πίνακα και αποκλειστικά κατόπιν ένστασης των υποψηφίων και όχι αυτεπάγγελτα, αυτή η διαδικασία πρόσληψης λαμβάνει 20 μόρια!!!»

Υπενθυμίζεται ότι οι ίδιοι οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν καταγγείλει ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος προωθήθηκε προκειμένου να εξυπηρετηθεί δημοτικός αστυνομικός που εργάζεται στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη.


Το θέμα έχει ανέβει και στο myota.gr, που αναφέρει:

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. κ. Γεώργιο Βέη η ΠΟΕ ΟΤΑ επαναφέρει το θέμα της προνομιακής μοριοδότησης ορισμένων δημοτικών αστυνόμων και του ζητάει να πάρει θέση για το ζήτημα:

Η Αυγή τέλος αναφέρει σε άρθρο με τίτλο: «Μοριοδότηση ημετέρων καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ»
 
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την "κινητικότητα" των δημοτικών αστυνομικών, η οποία σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, περιλαμβάνει προνομιακές ρυθμίσεις που στοχεύουν στην τακτοποίηση "ημετέρων". Μετά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί εξηγήσεις από το ΑΣΕΠ για την πρόσθετη μοριοδότηση που λαμβάνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι διορίσθηκαν με τις προκηρύξεις του 2009.

    2 σχόλια:

    1. Να γίνει λόγος και για τις εξαιρέσεις... Πόσοι πήραν μεταπτυχιακό με παραγγελία? πόσοι πήραν ποσοστό αναπηρίας για τα παιδιά τους με συνοπτικές διαδικασίες?ποσοι παντρεύτηκαν με λευκό γάμο ΑΜΕΑ σε μια νύχτα?? εισαγγελέας δεν υπαρχει? ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ...

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΣΩΣΤΗ,ΑΡΚΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΥΡΑ-ΣΥΡΙΖΟΥΛΑ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή