Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αξιοποίηση πρώην σχολικών φυλακών σε νοσοκομεία επικράτειας - Τέσσερις σχολικοί φύλακες πέθαναν μέσα σε έναν μήνα

Την επανατοποθέτηση τρίτεκνων πρώην σχολικών φυλάκων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενέκρινε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής σχετικής γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει με βάση τα αιτήματα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας.

Με τον τρόπο αυτό, 331 πρώην σχολικοί φύλακες θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έναρξη υποβολής των σχετικών αιτήσεων.


Τέσσερις σχολικοί φύλακες πέθαναν μέσα σε έναν μήνα

Οι σχολικοί φύλακες που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λένε και ξαναλένε ότι τέσσερις συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους τον τελευταίο μήνα στην Πάτρα, στην Καλαμαριά και (δύο) στις Σέρρες. Και αποδίδουν αυτούς τους θανάτους πρωτίστως στο άγχος που τους προκάλεσε η δοκιμασία της διαθεσιμότητας. Ζητούν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη «την επίσημη δέσμευση της τακτοποίησης όλων των σχολικών φυλάκων, σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 9 Ιανουαρίου 2014» όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής.

«Στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα υπάρξει θετική έκβαση του δίκαιου αιτήματός μας, όπως έχει παραδεχτεί το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, μή δεχόμενοι μεσοβέζικες λύσεις, θα παραμείνουμε κάτω από το υπουργείο όσο χρειαστεί διεκδικώντας την αποκατάστασή μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

1 σχόλιο: