Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τον εαυτό του!!! 4 μέρες πριν τη διαβόητη εγκύκλιό του απαντούσε στη Βουλή ότι ισχύει ο περιορισμός της οκταετίας στις μετακινήσεις!

Εκ νέου εκτίθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών και την ευνοιοκρατία του υπέρ συγκεκριμένης κατηγορίας διορισθέντων. Για να επιτύχει την προνομιακή μεταχείρισή τους «αδειάζει» τον ίδιο του τον εαυτό του, καθώς σε απάντηση του στις 25 Νοεμβρίου 2013 σε Ερώτηση στη Βουλή είχε διατυπώσει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υπέγραψε στην περίφημο εγκύκλιό του τέσσερις μέρες αργότερα.  Συγκεκριμένα:

Στην απάντησή του σε Ερώτηση του βουλευτή κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου της Ν.Δ. στις 25 Νοεμβρίου 2013 ο κ. Μητσοτάκης δίνει ξεκάθαρη απάντηση ως προς τη μετάταξη υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα σε ανώτερο κλάδο: ένας υπάλληλος δύναται να μεταταχθεί/μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία του Δημοσίου και σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας, εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας. Κάτι που αναιρείται μόλις 4 ημέρες αργότερα, με τη γνωστή εγκύκλιο με  αρ. πρωτ.ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170/ 29.11.2013, με την οποία αίρει από μόνος του τον περιορισμό της οκταετίας, χωρίς βέβαια να έχει υπάρξει κάποια τροποποίηση της νομοθεσίας.

Δεν είναι όμως αυτό το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο της απάντησης: Στην απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης ούτε λίγο ούτε πολύ επικαλείται το γεγονός ότι οι κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι απολύτως διακριτές μεταξύ τους. Την επόμενη ακριβώς ημέρα κυκλοφορεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Ανακοίνωση 5/2013 για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών, όπου οι διακριτές, κατά τον ίδιο τον υπουργό, κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ εμφανίζονται ενοποιημένες σε μία, με ότι αυτό συνεπάγεται (υπάλληλοι ανόμοιων κατηγοριών, ρητά διακριτών και στον Υπαλληλικό Κώδικα, να μπαίνουν στον ίδιο «κουβά», να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να διεκδικούν από κοινού θέσεις).


Συνάδελφοι, νομίζουμε πλέον είναι προφανές και στον πιο κακόπιστο ότι η κινητικότητα-παρωδία των δημοτικών αστυνομικών έχει απλά στόχο το βόλεμα «ημετέρων», και για να το επιτύχει ο Υπουργός δεν έχει πρόβλημα να εκτεθεί ο ίδιος, και δεν διστάζει να αναιρεί ακόμη και τις δικές του επίσημες απαντήσεις στο κοινοβούλιο, και μάλιστα σε συναδέλφους του στο ίδιο του το κόμμα.


Ακολουθεί η Ερώτηση:

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Αξιότιμον Υπουργόν Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως προκύπτει από την Υπουργική σας απόφαση, με θέμα "Πρόγραμμα κινητικότητας Ν. 4172/2013/' κεφάλαιο Α', περί κριτηρίων αποτίμησης και μοριοδότησης των υπαλλήλων, δεν αντιμετωπίζεται η περίπτωση υπαλλήλων οι οποίοι:

διαθέταν πτυχίο Π.Ε. με προηγούμενη ημερομηνία απόκτησής του από αυτή της ημερομηνίας πρόσληψής τους και επίσης απέκτησαν περεταίρω ουσιαστικά προσόντα σπουδών, κυρίως αναγνωρισμένα πτυχία ξένων γλωσσών, κατόπιν της ημερομηνίας πρόσληψής των και κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ως εκ τούτου και επειδή δεν διέθεταν πριν από την ημερομηνία πρόσληψης τους, αναγνωρισμένο πτυχίο ξένης γλώσσας, δεν αξιολογήθηκαν με βάση το πτυχίο Π.Ε. το οποίο ωστόσο διέθεταν.

Κατόπιν αυτών, ο αξιότιμος κ. Υπουργός

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

1. Είναι στις προθέσεις σας να αντιμετωπιστεί θετικά και να μοριοδοτηθούν αξιοκρατικά, με βάση τα πλήρη προσόντα τους, οι συγκεκριμένοι ολιγάριθμοι αυτοί υπάλληλοι οι οποίοι διαθέτουν σήμερα τα απαιτούμενα προσόντα για την περαιτέρω ανέλιξη τους στη δημόσια διοίκηση;

Ανδρέας θ. Λυκουρέντζος


Και η απάντηση που υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:


Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: ΤΚΕ/Φ.2/31799

Σε απάντηση της υπ' αριθμ. 3196/29.10.2013 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Α. Λυκουρέντζου αναφορικά με τη μοριοδότηση υπαλλήλων, σας διευκρινίζουμε ότι: Προκειμένου ο υπάλληλος να τεθεί σε διαθεσιμότητα, μοριοδοτείται για το βασικό τίτλο σπουδών της κατηγορίας στην οποία υπηρετεί, δεδομένου ότι οι κατηγορίες (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) είναι απολύτως διακριτές μεταξύ τους. Σε περίπτωση, κατά την οποία υπάλληλος υπηρετεί σε κατηγορία ανώτερη των τυπικών του προσόντων, βάσει ειδικών διατάξεων, θα μοριοδοτηθεί για τον τίτλο σπουδών που κατέχει.

Ωστόσο, εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα και δεν εμπίπτει στον περιορισμό της οκταετίας, δύναται να μεταταχθεί/μεταφερθεί σε νέα υπηρεσία του Δημοσίου και σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας, με μοριοδότηση του τίτλου σπουδών της ανώτερης κατηγορίας καθώς και του συνόλου των κριτηρίων της κατηγορίας αυτής. Ο δεύτερος τίτλος σπουδών λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν είναι ίδιας κατηγορίας με το βασικό τίτλο σπουδών.

Τέλος, ο καθορισμός του επιπέδου γνώσης των ξένων γλωσσών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 50/2001 «Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Γfar τις περιπτώσεις τίτλων σπουδών που δεν αναφέρονται στο ανωτέρω άρθρο, λαμβάνεται υπόψη το Παράρτημα της ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738/16-8-2013 εγκυκλίου «ΤΙΤΛΟΙ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ -ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ», το οποίο έχει συντάξει το ΑΣΕΠ, προκειμένου για τις βασικότερες ξένες γλώσσες που ζητούνται ως προσόν διορισμού στο δημόσιο και προσαρτάται σε προκηρύξεις που εκδίδονται ή ελέγχονται από αυτό.

Με την ως άνω προβλεπόμενη μοριοδότηση και με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ, που παρέχει τα εχέγγυα μιας αντικειμενικής και αμερόληπτης διαδικασίας, οριοθετείται το πλαίσιο της μετάβασης του στελεχιακού δυναμικού σε φορείς και υπηρεσίες με επείγουσες ανάγκες και αξιοποιούνται οι υπάλληλοι σε θέσεις αντίστοιχες των υψηλών τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που διαθέτουν, σε συνάρτηση με το πάγιο αίτημα για διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης

3 σχόλια:

  1. Προτείνω απόλυτο διαχωρισμό των ΠΕ απο τους ΤΕ,αφού πρόκειται και δυο διαφορετικες κατηγορίες, και ποσόστωση στις προσφερόμενες θέσεις ΠΕ/ΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει σημασία πλέον η δική μας άποψη και οι προτάσεις μας, αφού η Ανακοίνωση εκδόθηκε με ενοποιημένες τις θέσεις ΠΕ & ΤΕ, και η διαδικασία ολοκληρώνεται.
    Πάντως δεν υφίσταται ποσόστωση στις θέσεις ΠΕ και ΤΕ πουθενά στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να εφαρμοστεί η ποσόστωση ανδρών γυναικών στις θέσεις την φυλακών. Αυτο που γίνεται ειναι αδικία δεν μπορούμε εμείς οι γυναίκες να τα βάλουμε με Αλβανούς κακοποιούς. Να εφαρμοστεί ο νόμος τωρα και να ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα εμείς οι γυναίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή