Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Mε πλαστά δικαιολογητικά 30 δημοτικοί αστυνομικοί - Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% των δικαιολογητικών - Αναλυτικός πίνακας ανά δήμο

Σχόλιο: Οι αριθμοί αδειάζουν τελείως τους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης για δήθεν ποσοστά πλαστών στο 20% του συνόλου αρχικά, ή στο 5 ως 10% μετέπειτα. Αλλά αυτές οι δηλώσεις ένα σκοπό είχαν: την ηθική νομιμοποίηση των διαθεσιμοτήτων (με τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων) στα μάτια του κόσμου καθώς όλοι γνώριζαν το παραλογισμό της πράξης τους.


Τριάντα συνολικά περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν σε Δήμους της χώρας, εντόπισαν οι μέχρι σήμερα έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). Οι 5 από τις περιπτώσεις αυτές αφορούν τον δήμο Αθηναίων.

Ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία που ξεκίνησε με κοινή εντολή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε αναλυτικά, τις μέχρι σήμερα ανά Δήμο διαπιστωμένες περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών, όπως ανακοινώθηκαν, λόγω της υποβολής πλαστών δικαιολογητικών:



Δήμος Δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά
Αθηναίων 5
Πρώην Δήμος Ιαλυσού, νυν Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου 4
Πρώην Δήμος Καλλιθέας, νυν Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου 1
Ρόδου (διορισμός στο Δήμο Καλυμνίων και στη συνέχεια μετάταξη στο Δήμο Ρόδου) 1
Πρώην Δήμος Ηρακλειδών, νυν Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών του Δήμου Κω 3
Ασπροπύργου 3
Αχαρνών 1
Παλλήνης 1
Ν. Ηρακλείου Αττικής 1
Καλλιθέας 1
Δάφνης – Υμηττού 1
Μοσχάτου 1
Χαλανδρίου 1
Αίγινας 1
Πύργου 1
ΣΥΝΟΛΟ 30

Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54%

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι ο διενεργούμενος έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013. Όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους Δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφέρει ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία εξέλιξης των υποθέσεων αυτών για να διασφαλίσει την άμεση ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων.

«Έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης»

Για «έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης», έκανε λόγο σε δήλωσή του, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα συγκεκριμένα στοιχεία.

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε. Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμα και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:  http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου