Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Αναφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μοριοδότηση των δημ. αστυνομικών σε σχέση με τον τρόπο εισαγωγής τους & λοιπά θέματα κινητικότητας

Αναφορά στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, κατέθεσαν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γελαλής και Ηρώ Διώτη, σε σχέση με την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών. Η Αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια πρωτοβουλίας συναδέλφων από τη Λάρισα να απευθύνουν υπόμνημα με ερωτήματα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο και κοινοποίησαν στους βουλευτές του Νομού Λάρισας όλων των κομμάτων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν και κατέθεσαν τη σχετική Αναφορά στα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Στο υπόμνημα τίθεται το ερώτημα για τη μοριοδότηση όσων προσλήφθηκαν με τα αντικειμενικά κριτήρια του Π.Δ. 23/2002 (η σχετική υπουργική απόφαση Μητσοτάκη για την κινητικότητα είναι ασαφής σε αυτό το σημείο). Επίσης τίθεται σειρά άλλων ερωτημάτων, όπως αν υπάρχει πρόβλεψη μοριοδότησης της οκτάμηνης εκπαίδευσης στις Σχολές Δημοτικής Αστυνομίας, την τύχη των «διαθέσιμων» που δεν πληρούν τα κριτήρια για την ΕΛ.ΑΣ και τα καταστήματα κράτησης, και τέλος εάν θα ισχύσει κάποια επιπλέον μοριοδότηση για την ομοεδρικότητα.

Ακολουθεί η Αναφορά των βουλευτών όπου επισυνάπτεται το υπόμνημα των δημοτικών αστυνομικών της Λάρισας:



Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς
- Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Μοριοδότηση, στο πλαίσιο της κινητικότητας, Δημοτικών Αστυνομικών που προσελήφθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 23/2002»

Οι βουλευτές Λάρισας Ηρώ Διώτη και Δημήτρης Γελαλής κατέθεσαν αναφορά το υπόμνημα των Δημοτικών Αστυνομικών σε διαθεσιμότητα του Δήμου Λαρισαίων που προσελήφθησαν με το ΦΕΚ 43' ΝΠΔΔ/28.2.2005, με το οποίο εκφράζουν την αγωνία τους σχετικά με τα κριτήρια αποτίμησης και μοριοδότησης στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κινητικότητας ν.4172/2013», όπως αυτά περιγράφονται στην υπ' αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738-19.8.2013 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, επισημαίνοντας ότι οι προσλήψεις τους έγιναν υπό καθεστώς νομιμότητας και διαφάνειας, βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 23/2002 «Αρμοδιότητες, σύστημα πρόσληψης, προσόντα, καθήκοντα δικαιώματα και υποχρεώσεις του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας», ζητούν επίσημη ενημέρωση (α) σε ποια κατηγορία μοριοδότησης, σύμφωνα με τον "Τρόπο Εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση" ανήκουν και πόσα μόρια θα λάβουν, (β) εάν υπάρχει πρόβλεψη να μοριοδοτηθεί η 8μηνη εκπαίδευση/επιμόρφωση (αρ. 16 του ΠΔ 23/2002) που ολοκλήρωσαν, ανάλογα με τον φορέα υποδοχής, (γ) εάν θα υπάρξει η δυνατότητα στους μη πληρούντες τις προϋποθέσεις των ΚΥΑ που θα αφορούν στις μετατάξεις των Δημοτικών Αστυνόμων, να μετέχουν στη γενική δεξαμενή κινητικότητας για την πλήρωση θέσεων στο στενό δημόσιο τομέα, και (δ) εάν θα ισχύσει η ομοεδρικότητα για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, προκειμένου να μοριοδοτηθούν σε σχέση με τον τόπο που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν.

Επισυνάπτεται το υπόμνημα των Δημοτικών Αστυνομικών σε διαθεσιμότητα του Δήμου Λαρισαίων που προσελήφθησαν με το ΦΕΚ 43' ΝΠΔΔ/28.2.2005. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.


Αθήνα, 14.10.2013

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Ηρώ Διώτη
Δημήτρης Γελαλής


ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΙΤΗΣΗ


Θέμα : «Μοριοδότηση τρόπου εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση, Δημοτικών Αστυνομικών που προσελήφθησαν σύμφωνα με το Π.Δ. 23/2002»

Με το παρόν υπόμνημα-αίτηση αναφερόμαστε στην εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738 της 19ης Αυγούστου 2013 με ΑΔΑ: ΒΛΩΦΧ-ΖΘΣ και θέμα : «Πρόγραμμα Κινητικότητας ν.4172/2013» και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο Α «Κριτήρια Αποτίμησης και Μοριοδότηση».

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε σχετικά με τη μοριοδότηση του τρόπου εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση των σε διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι προσληφθήκαμε με το υπ' αριθμ. 43/28-2-2005 ΦΕΚ, αφού λάβαμε επιτυχώς μέρος στην προκήρυξη με αριθμό 1/2004 της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την «Πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού από τους Ο.Τ.Α. Α' Βαθμού με αντικειμενικά κριτήρια» η οποία διενεργήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 23/2002 (ΦΕΚ 19 Α'/7-2-2002) «Αρμοδιότητες, σύστημα πρόσληψης, προσόντα, καθήκοντα δικαιώματα και υποχρεώσεις του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας».

Στο ΠΔ 23/2002 αναφέρεται ρητά ότι:
Α) η πρόσληψη του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν.2190/1994.
Β) για την κατάταξη σε κατηγορίες και κλάδους ΠΕ23, ΤΕ23, ΔΕ23 εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του Ν.2190/1994.

Δεδομένου όλων των ανωτέρω ζητούμε να μας ενημερώσετε:
  1.  εάν και όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία μετάταξής μας σε άλλες θέσεις, θα εφαρμοστεί και σε μας η διαδικασία της μοριοδότησης σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/Δ/10/οικ.22738 της 19ης Αυγούστου 2013 με ΑΔΑ: ΒΛΩΦΧ-ΖΘΣ και θέμα : «Πρόγραμμα Κινητικότητας ν.4172/2013»;
  2.  εάν ναι, τότε σε ποια κατηγορία μοριοδότησης, σύμφωνα με τον «Τρόπο Εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση», ανήκουμε και πόσα μόρια θα λάβουμε;
    Υποβάλλουμε αυτό το ερώτημα διότι εμείς ανήκουμε στην πλειοψηφία των Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι επιλέξαμε συνειδητά να συμμετέχουμε στην προκήρυξη για πρόσληψη στη Δημοτική Αστυνομία σύμφωνα με το Π.Δ.23/2002, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες που το ίδιο το Κράτος υπέδειξε και παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για μοριοδότησή μας! Αντίθετα υπάρχει απαξίωση από το ίδιο το Κράτος προς ένα Προεδρικό Διάταγμα (23/2002) το οποίο το ίδιο θέσπισε, υποστήριξε και επέβαλλε να ακολουθήσουμε.
  3. Θεωρούμε ως αυτονόητο τρόπο μοριοδότησής μας τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ, διότι και οι σχετικές βεβαιώσεις της υπηρεσίας μας αναφέρουν πρόσληψη με αντικειμενικά κριτήρια αλλά και διαδικασίες ΑΣΕΠ (έγγραφο 1,2).
  4. υπάρχει πρόβλεψη να μοριοδοτηθεί η οκτάμηνη εκπαίδευση-επιμόρφωση (ανάλογα με τον φορέα υποδοχής π.χ. ΕΛ.ΑΣ. Φυλακές κλπ), την οποία ολοκληρώσαμε όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 23/2002 άρθρο 16 και αποτελούσε τυπική και ουσιαστική προϋπόθεση-προσόν για την πρόσληψη και άσκηση των καθηκόντων μας;
  5. οι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις των ΚΥΑ που θα αφορούν αποκλειστικά σε μετατάξεις των Δημοτικών Αστυνομικών, θα έχουν την δυνατότητα να μετέχουν στη συνέχεια στη γενική δεξαμενή κινητικότητας για την πλήρωση θέσεων γενικότερα στον στενό δημόσιο τομέα ;
  6. εάν θα υπάρξει πρόβλεψη να ισχύσει η ομοεδρικότητα για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας για να μοριοδοτηθούν σε σχέση με τον τόπο που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν όπως είχε ισχύσει και στο προηγούμενο πρόγραμμα διαθεσιμότητας (Ν.4093/2012)

Παρακαλούμε για την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό, σεβόμενοι την αγωνία και την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί σε μας και στις οικογένειές μας.

Με Τιμή

Η προσωρινή επιτροπή των προσληφθέντων με το 43/28-2-2005 ΦΕΚ,
για την Προκήρυξη 1/2004 Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε διαθεσιμότητα Δημοτικοί Αστυνομικοί


Δείτε τη σχετική Αναφορά:
Το είδαμε: http://dimastin.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου