Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Διευκρινήσεις Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στο σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης που διέρρευσε χθες

Αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι είδαμε χθες στο dimastin.blogspot.gr ένα σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης για τις προϋποθέσεις μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. Ο διαχειριστής του πάντα ενημερωμένου ιστολογίου προειδοποιούσε εύστοχα και ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για το τελικό κείμενο, μια προειδοποίηση που πολλοί συνάδελφοί μας επέλεξαν να αγνοήσουν. Εν πάση περιπτώσει.

Εμείς ως παράταξη εκπλαγήκαμε μερικώς με την ΚΥΑ όπως διέρρευσε, καθώς οι πληροφορίες μας από διαφορετικές πηγές, καθώς και οι πληροφορίες που ανταλλάσσουμε καθημερινά με το προεδρείο του συλλόγου έρχονταν σε αντίθεση με κάποια από τα αναγραφόμενα στο κείμενο που διέρρευσε. Και η αλήθεια είναι ότι είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, αλλά και προβληματισμένοι, για το τι σκοπούς θα μπορούσε να εξυπηρετεί η διαρροή μίας -ενδεχομένως- παλαιότερης έκδοσης της ΚΥΑ, λίγες ημέρες πριν οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ένα από τα αποτελέσματα της διαρροής είναι η διάχυτη απογοήτευση σε κάποιους που δεν πληρούν τα κριτήρια, αλλά και ο αποπροσανατολισμός και ο εφησυχασμός μεγάλης μερίδας συναδέλφων. Είτε σε σχέση με τις δικαστικές προσφυγές είτε σε σχέση με τη δημιουργία κλίματος επανάπαυσης και παραίτησης από κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει ήδη ενημερώσει όλα τα μέλη της, και ενημερώνει δημόσια όλους τους φίλους και τους συναδέλφους σε Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ότι η δικαστική προσφυγή είναι επιβεβλημένη, είτε βγουν οι ΚΥΑ αύριο είτε όχι.

Δεν θα επεκταθούμε περισσότερο, επισημαίνουμε εκ νέου ότι η επερχόμενη κοινή υπουργική απόφαση θα έχει πιθανόν διαφορές σε σχέση με το κείμενο που έγινε γνωστό χθες, αλλά και ότι κάποια «μελανά» σημεία δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν ως έχουν.

Τέλος εφιστούμε την προσοχή ότι η διαχείριση του dimastin επανήλθε με νεώτερη ανάρτηση με διευκρινήσεις σε σχέση με την ΚΥΑ, την οποία σας παροτρύνουμε να διαβάσετε εδώ.

Γιάννης Κόκιος, εκ μέρους της Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ,ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ (ΠΕ άνευ phd) ΠΟΥ "ΠΛΗΡΕΙ" ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟYΠΟΘΕΣΕΙΣ TOY.[ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α. ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ,ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΙΑΘΕΤΩ ΑΡΙΣΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ].
    1.Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν όρια ύψους,βάρους και ηλικίας, εφ' όσον δεν ισχύουν και στους ήδη υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ, ιδίως τους "παλαιότερους".
    2.Διαφωνώ με την απόσυρση της έξτρα μοριοδότησης για Έφεδρους Αξιωματικούς, ειδικές δυνάμεις και διπλώματα. Εξηγούμαι: Όπως δόθηκε η δυνατότητα σε μεταπτυχιακούς να εξαιρεθούν ή αν δε θέλουν να μπούν κινητικότητα και να πάρουν έξτρα μόρια, όπως και όσοι έχουν β' πτυχίο (μπράβο στα παιδιά,αλλά δεν ήταν προσόν πρόσληψης,ενώ κάποιοι από εμάς δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν παραπέρα,λόγω οικονομικών ή και οικογενειακών υποχρεώσεων-καθότι μεγάλη μερίδα δ.α. παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένειες μετά το διορισμό,ενώ κάποιοι "ελεύθεροι" συνέχισαν σε μεταπτυχιακά/διδακτορικά ή άλλο πτυχίο μετά το διορισμό,σεμινάρια στις πόλεις τους ή αναγνώριση πτυχίου για ΔΕ) και έτσι δίνεται ένα αθέμιτο, κατ'εμέ προβάδισμα σε αυτούς.Η "αδικία" εξισορροπείται-εν μέρει-μόνο με την πρόταξη και άλλων προσόντων,όπως τα διπλώματα οδήγησης (που ήταν προσόν διορισμού και στη δ.α.) αλλά και της προϋπηρεσίας στις ένοπλες δυνάμεις,αφού πλέον είμαστε υπό ένταξη σε σώμα ασφαλείας.Για κάποιους ΔΕ οι ένοπλες δυνάμεις ίσως αποτελούν το μόνο προσόν,πέραν του ΤΕΛ (άλλη αδικία για αυτούς των ΓΕΛ...).Το μόνο "πρόβλημα" στο γενικό συλλογισμό είναι οι γυναίκες,για τις οποίες θα έπρεπε να υπάρχει η πρόβλεψη για στελέχωση των γραφείων μόνο από αυτές και όσες το επιθυμούσαν και έξω με τα παραπάνω κριτήρια.
    3.Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για όλους εμάς τους υπόλοιπους,όπως δόθηκε και για τους μεταπτυχιακούς (και όσους πληρούν τα κριτήρια της ΕΛ.ΑΣ. και όσους όχι),γιατί υποτίθεται η κινητικότητα συμβάλλει στον εξορθολογισμό προσόντων-θέσεων.
    4.Αν είναι να παραμείνουν οι αδικίες με θέσεις που βγαίνουν μόνο για μεταπτυχιακούς ή να πριμοδοτείται μακράν το ΟΠΟΙΟ μεταπτυχιακό,αντί ενός πιό σχετικού πτυχίου, τότε ΔΗΛΩΝΩ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ,ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ I1,ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Δ.Α.(ΠΧ. ΦΥΛΑΚΕΣ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΥΠΕΣ-ΑΝ ΒΓΕΙ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΌΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ" ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΛ.ΑΣ.- ΘΑ ΠΑΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ).
    5.ΑΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΤΡΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ...
    6.ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή