Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Τον από κοινού έλεγχο των παρκόμετρων με την ΕΛ.ΑΣ. προτείνει ο Δήμος - Επιστολή δημάρχου στον Δένδια για την ελεγχόμενη στάθμευση

Τη συμμετοχή και τη συμβολή της Τροχαίας στην αντιμετώπιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια ο Δήμαρχος Πατρέων επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τον καλεί να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μπορέσει άμεσα να εκτελέσει αποτελεσματικά τις αρμοδιότητες που της μεταβιβάστηκαν μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα για το θέμα του κυκλοφοριακού ο κ. Δημαράς συγκάλεσε σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πατρέων με τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλο παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Λοτσάρη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

• Ο διαρκής και αυστηρός έλεγχος της παράνομης στάθμευσης κυρίως στο κέντρο της πόλης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την βελτίωση της κυκλοφορίας τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων.
• Εντοπίστηκαν τα σημεία στα οποία απαιτείται να ληφθούν πρόσθετα τεχνικά μέσα για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης αλλά και της διευκόλυνσης της κίνησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
• Ιεραρχήθηκαν τόσο τα σημεία όσο και οι χρονικοί περίοδοι έτσι ώστε ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης από την Τροχαία να έχει την μέγιστα δυνατά αποτελέσματα για την βελτίωση του κυκλοφοριακού.

Ο Δήμαρχος Πατρέων ταυτόχρονα ενημέρωσε το Διοικητή της Τροχαίας ότι ο Δήμος Πατρέων πιστεύει ότι η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι ένα μέτρο που συμβάλει στην εξασφάλιση περισσοτέρων θέσεων στάθμευσης στο κέντρο τόσο για τους κατοίκους της όσο για τους επισκέπτες της αγοράς, βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα αποτρέπει την χρήση του Ι.Χ. Ο έλεγχος της εφαρμογής του είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του μέτρου.

Γι' αυτό το λόγο και η Δημοτική Αρχή εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρόλη την σοβαρή έλλειψη προσωπικού, να ασκήσει παράλληλα και συντονισμένα με την Ελληνική Αστυνομία την αρμοδιότητα αυτή έτσι ώστε ο έλεγχος να γίνει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός.

 Πηγή:  http://pelop.gr/

 Δήμος Πάτρας: Βρήκε κόσμο κι εφορμά



Το θέμα του νέου τμήματος, το οποίο θα ανήκει στη Διεύθυνση Διαχείρισης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου. Τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στο εν λόγω σκέλος του, και καθόρισαν τις αρμοδιότητες που θα έχει το τμήμα. Μεταξύ άλλων, θα ελέγχει τη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, θα τηρεί βιβλίο συμβάντων, θα συνεργάζεται με την Τροχαία για ζητήματα των παρκομέτρων, θα συγκεντρώνει και θα διαβιβάζει τις κλήσεις στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες κ.ά. Το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις.

 Πηγή:  http://pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου