Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα» η απάντηση στην Ερώτηση Χρυσοβελώνη αν οι δημ. αστυνομικοί εντάσσονται σε διαθεσιμότητα ή σε κινητικότητα

Σας έχουμε ενημερώσει ήδη για την Ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη περί του αν οι δημοτικοί αστυνομικοί εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας. Μετά την αόριστη και γενικόλογη -μη- απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών (δείτε εδώ) περιμέναμε μια πιο ουσιαστική απάντηση του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αμ δε! Η απάντηση του ΥΔιΜΗΔ θα μπορούσε να ανταποκρίνεται κάλλιστα στην ερώτηση τι εξυπηρετεί και πώς γίνεται η κινητικότητα των υπαλλήλων οποιουδήποτε κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα. Κάτι δηλαδή που έτσι κι αλλιώς ορίζεται στο νόμο. Ο εξευτελισμός των κοινοβουλευτικών θεσμών και ο εμπαιγμός προς τους βουλευτές και προς τους υπαλλήλους που τους αφορά η ερώτηση καλά κρατεί (εκτός αν αυτός που υπογράφει δεν έχει τη στοιχειώδη κρίση να αντιληφθεί ένα απλό ερώτημα και κάνει απλά διεκπεραίωση):

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2013
Αρ.Πρωτ. ΤΚΕ/Φ1/27108


Σε απάντηση της υπ' αριθμ. 692/20.8.13 Ερώτησης, που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και μας διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ' αριθμ. 1793/11.9.2013 έγγραφο του, με θέμα «Δέσμευση ή ευχολόγιο τα περί μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ ή άλλες υπηρεσίες», σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ως βασική προτεραιότητα την αξιολόγηση, τόσο του προσωπικού όσο και των δομών του δημοσίου τομέα, η οποία οφείλει να είναι μία συνεχής διαδικασία, με σκοπό την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κράτος προς τον πολίτη.

Με τον ν. 4172/2013 καθορίστηκε το πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος της κινητικότητας είναι η μετακίνηση και η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα, για την κάλυψη κενών στην δημόσια διοίκηση και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Επιπλέον με την χρήση αξιοκρατικών και ορθολογικών κριτηρίων, γίνεται αποτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων κάθε υπαλλήλου από το ΑΣΕΠ. Τα ανωτέρω, είναι προφανές πως συνάδουν με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της αξιοκρατίας αλλά και της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των υπαλλήλων.

Τονίζεται ωστόσο ότι, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με σκοπό να υλοποιηθεί άμεσα το νέο πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων απέστειλε την με αρ.πρωτ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/10/οικ.22738/16.8.2013 εγκύκλιο με την οποία περιγράφεται η διαδικασία και ζητείται η υποβολή αιτημάτων από τους φορείς αναφορικά με την άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών προκειμένου να καταστεί δυνατή αφενός η ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και αφετέρου η ενίσχυση των υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης.

Επισημαίνεται ότι αποστολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τον επιτελικό του ρόλο είναι ο συντονισμός των ανωτέρω δράσεων σε συνεργασία με τα αρμόδια κατά περίπτωση Υπουργεία.

Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου