Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η θέση της ΠΟΑΣΥ για την ένταξη Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία - Απάντηση στην Ένωση Αστυνομικών Λάρισας

poasy
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 800/12/3α
Προς: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας
Θέμα: «Ένταξη Δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία»

  Συνάδελφοι,
  Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  Το όλο ζήτημα ως γνωστόν απασχόλησε διεξοδικά την Ομοσπονδία σε δυο Γενικά Συμβούλια, παρουσία και της Ηγεσίας.
  Κατά τις εργασίες αυτών, υπερτονίστηκε η αναγκαιότητα διατήρησης και πλήρους στήριξης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και δηλώθηκε η κάθετη αντίθεσή μας στην κατάργηση αυτής, ως και η επαναφορά των αρμοδιοτήτων της στην Ελληνική Αστυνομία (επ' αυτού υπήρξαν και οι από 06-07-2013 και 15-07-2013 ανακοινώσεις μας).
  Η θέση της Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η πάγια θέση της για τον τρόπο πρόσληψης και ένταξης προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτή έχει διαμορφωθεί ύστερα από αποφάσεις των τελευταίων δέκα (10) τουλάχιστον Πανελλαδικών Συνεδρίων και συμπεριλαμβάνεται στα θεσμικά αιτήματα του Ψηφίσματος και του τελευταίου 22ου Πανελλαδικού Συνεδρίου. Έχει δε ως εξής:
  «3.Μοναδικός τρόπος εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα.
  4.Επαρκής αριθμός εισαγωγής Αστυνομικών κατ' έτος στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων και με προκήρυξη εισαγωγής για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 3.000 θέσεων Αστυφυλάκων, έτσι ώστε στοιχειωδώς να αναπληρωθούν στο ελάχιστο τα κενά των οργανικών θέσεων εξαιτίας της αθρόας συνταξιοδότησης του προσωπικού που βαίνει γεωμετρικά αυξανόμενη. Διασφάλιση της υπηρεσιακής εργασιακής πορείας αυτών από τη νόθευση και μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων.»
  Αυτή λοιπόν είναι η πάγια θέση της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπέρτατου συλλογικού της Οργάνου (Πανελλαδικό Συνέδριο).
  Τώρα αν κατά την άποψή σας συντρέχουν λόγοι διαφοροποίησης και έναρξης σχετικού διαλόγου με την Ηγεσία, που ενδεχομένως όμως έτσι να εξυπηρετούνται και κάθε είδους σκοπιμότητες, ας κατατεθούν προς συζήτηση οι όποιες προτάσεις σας.
  Είναι γνωστό ότι η Ομοσπονδία δεν προκαταλαμβάνει τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις. Για κάθε ζήτημα δέχεται τις απόψεις – θέσεις τους και στη συνέχεια αφού αυτές τύχουν της απαραίτητης επεξεργασίας και νομοτεχνικής τεκμηρίωσης, διαμορφώνεται το τελικό κείμενο πρότασης.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου