Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα από τους πεζοπόρους Σχολικούς Φύλακες στα κόμματα της Βουλής κατά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου τους

Η κατάληξη της πεζοπορίας των Σχολικών Φυλάκων από την Θεσσαλονίκη χτες στην Αθήνα ήταν η βουλή όπου παρέδωσαν ψήφισμα στα κόμματα του κοινοβουλίου (πλην της χρυσής αβγής).

Να σημειώσουμε ότι το ψήφισμα διαβάστηκε και εγκρίθηκε από όλη την μεγαλειώδη πομπή που είχε σχηματιστεί στην τελευταία χιλιομετρική απόσταση ΕΡΤ - Σύνταγμα από τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Μαραθωνοδρόμων, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

συγκεκριμένα το ψήφισμα ανέφερε:

Οι σχολικοί φύλακες ξεκινήσαμε από την Θεσσαλονίκη ,πεζοπορία 560χλμ , με προορισμό την Αθήνα.
Αποφασίσαμε αυτή την ακραία μορφή κινητοποίησης (καθόλα βέβαια ειρηνική )μη έχοντας κανένα άλλο μοχλό πίεσης παρά μόνο το σώμα μας και την ψυχή μας και πάνω από όλα έχοντας για όπλο το δίκαιο του αγώνα μας.

Πήραμε λοιπόν ,αυτή την απόφαση διαμαρτυρόμενοι για την πέρα για πέρα άδικη (όπως ομολογήθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής όπως και από τους συναρμόδιους υπουργούς ),διαθεσιμότητα - απόλυση 2200 σχολικών φυλάκων από 23/07/2013.

Καταργήθηκε ένας θεσμός κοινωνικός ,επιτυχημένος που τον έχει αγκαλιάσει όλος ο κόσμος .Ο σχολικός φύλακας λειτουργεί αποτρεπτικά στην ολοένα αυξανόμενη ενδοσχολική βία, στην όλο και περισσότερο αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών ,στην παιδεραστία και βέβαια στις υλικές ζημιές και δολιοφθορές .
Καταργήθηκε ο θεσμός και πριν στεγνώσει η μελάνη προκηρύσσονται 3800 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΟΑΕΔ για την δουλειά αυτή .

Δεν βάζετε απλά 2200 άτομα στην ήδη μεγάλη λίστα της ανεργίας αλλά αφαιρείτε το τελευταίο μεροκάματο από την οικογένεια μας που μέχρι τώρα συντηρούσε ένα και δύο ανέργους και πλήρωνε φόρους και χαράτσια .

Το πιο τραγικό βέβαια είναι ότι αφού μας πείσατε για την σιγουριά στην δουλειά μας πήραμε δάνεια τα οποία τώρα πια δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε και έτσι θα χάσουμε και το τελευταίο κομμάτι της ζωής μας .

Πιστεύουμε, ότι με την ψήφιση αυτή του νόμου υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας .

ΖΗΤΑΜΕ
Την κατάργηση του ανθρωποκτόνου αυτού νόμου

Την επιστροφή όλων των φυλάκων πίσω στα σχολειά τους ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Το ψήφισμα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παρέλεβε αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά αναφέρει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Γιάννης Αμμανατίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αποστόλης Αλεξόπουλος, Ρένα Δούρου και Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκαν χθες Τρίτη, 22/10/13 με τους σχολικούς φύλακες που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι οποίοι έφθασαν πεζοί από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχάρη τους αγωνιζόμενους σχολικούς φύλακες για τη μορφή αγώνα που επέλεξαν και τους εξέφρασε την απεριόριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών της διαθεσιμότητας, αλλά και ότι κατέθεσε σήμερα ειδική τροπολογία για την ακύρωση της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων. Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι ισχύουν όλες οι σχετικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους, εφόσον ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του αναδείξει μια αριστερή κυβέρνηση. Διευκρίνισε, ότι έτσι κι αλλιώς η λύση του προβλήματός τους είναι πολιτική και έχει να κάνει με την ανάγκη αγώνων για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και τα καταστροφικά τους μνημόνια.

Πηγή:  ΑΣΚ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου