Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Το 40% των «διαθέσιμων» εκτός δημοσίου: Απόλυση 5.000 από τους 12.500 που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα απαιτεί η Τρόικα - Διαψεύδει το ΥΔιΜΗΔ

Απαίτηση να τεθούν υποχρεωτικά εκτός Δημοσίου τέσσερις στους δέκα υπαλλήλους, που βρίσκονται ήδη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εγείρει ο Μηχανισμός Στήριξης. Στη δίνη του κυκλώνα μπαίνουν, ουσιαστικά, περίπου 5.000 από τους 12.500 εργαζόμενους, που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας σε τρεις φάσεις. Η πρώτη, αυτή του Ιουνίου, περιελάμβανε 4.401 άτομα.

Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η δεύτερη περιελάμβανε 1.700 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας. Η τρίτη, αυτή του Σεπτεμβρίου, περιελάμβανε 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς, περίπου 2.000 υπαλλήλους υπουργείων και το μεγάλο ερωτηματικό των 1.700 διοικητικών υπαλλήλων από ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η συζήτηση περί του 40% ξεκίνησε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πριν από ένα μήνα περίπου όταν και για πρώτη φορά οι επικεφαλής της τριμερούς ζήτησαν το ακριβές χρονοδιάγραμμα και τη μεθοδολογία μέσω των οποίων θα προκύψει η επιλογή των προσώπων που θα απολυθούν.

Το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας για το 2014

Από τον Ιανουάριο του 2014 ξεκινάει και το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα:
  • 1.000 εργαζόμενοι από τους δήμους το πρώτο τρίμηνο
  • 4.000 υπάλληλοι ως τα τέλη Ιουνίου
  • 1.500 ως τα τέλη Ιουλίου
  • 1.500 ως τα τέλη Αυγούστου
  • 2.000 υπάλληλοι ως τέλη Σεπτέμβρη
  • 1.000 διαθεσιμότητες ως τα τέλη Δεκέμβρη του 2014

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Ανακοίνωση ΥΔιΜΗΔ σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας

Το σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Η Τρόικα απολύει 5.000 “διαθέσιμους”», το οποίο επικαλείται δήθεν συνομιλίες της Τρόικας και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επισημαίνει:
  1.  Η ένταξη ενός δημοσίου υπαλλήλου στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν ισοδυναμεί με την απόλυσή του. Η πλειοψηφία των εν λόγω υπαλλήλων θα μετακινηθούν σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν πιο ουσιαστικές υπηρεσίες, κάτι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον αλλά καθιστά και τους ίδιους πιο αναγκαίους, χρήσιμους και αποδοτικούς.
  2.  Οι 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα μας από το 2012, για την περίοδο 2013 – 2014 (παράλληλα με 15.000 προσλήψεις) θα προκύψουν:
  1. Από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους δημοσίους υπαλλήλους, με επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης πειθαρχικών υποθέσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2012 – Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά, για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους, 226 δημόσιοι υπάλληλοι. Παράλληλα, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για επιτάχυνση των διαδικασιών, το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν σήμερα υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113. Οι 960 εξ αυτών έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των παραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
  2. Από το εντοπισμό υπαλλήλων που εισήλθαν στο Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών με έμφαση στα πτυχία γλωσσομάθειας, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
  3. Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
  4. Από την οριστική δικαστική επίλυση του ζητήματος των προσωρινών διαταγών, που θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας το πνεύμα του Συντάγματος.
  5. Από τη μειοψηφία των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας και για τους οποίους δεν θα προκύψουν κενές θέσεις για τη μετακίνησή τους.

Πηγή: ΥΔΙΜΗΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου