Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σε νέες θέσεις 2.500(;) δημοτικοί αστυνομικοί - 1,65(;) το ελάχιστο ανάστημα για τις γυναίκες - Δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ

Το πράσινο φως για την τοποθέτηση των 2.500 δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σε νέες θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία και στα σωφρονιστικά ιδρύματα, έδωσε χτες η κυβέρνηση, με την υπογραφή των κοινών υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ), οι οποίες καθορίζουν τα ειδικά προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης των εργαζομένων.

Στην ΕΛ.ΑΣ και σε σωφρονιστικά ιδρύματα θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί
Στην ΕΛ.ΑΣ και σε σωφρονιστικά ιδρύματα θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΚΥΑ ορίζουν ότι οι υποψήφιοι για την Ελληνική Αστυνομία πρέπει να είναι μέχρι 45 ετών, ύψους τουλάχιστον 1,70 μ. οι άντρες και 1,65 οι γυναίκες και θα κριθούν για την καταλληλότητά τους από υγειονομική επιτροπή που θα κρίνει τη σωματική, ψυχική και διανοητική ικανότητά τους, ενώ δεν πρέπει να βαρύνονται με ποινικά παραπτώματα.

Επιπλέον, οι άνδρες υποψήφιοι θα λάβουν πρόσθετα μόρια έαν έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι αξιωματικοί στον στρατό. Επίσης θα μοριοδοτηθούν τα τυπικά προσόντα όπως είναι οι πανεπιστημιακοί τίτλοι και η γνώση ξένων γλωσσών καθώς και η προϋπηρεσία. Οι επιτυχόντες θα εκπαιδευτούν από την Ελληνική Αστυνομία και θα απασχοληθούν ως αστυνομικοί της γειτονιάς.

Ψυχοτεχνικά τεστ
Αντίστοιχα θα είναι και τα ψυχοτεχνικά τεστ που θα υποβληθούν οι υποψήφιοι για τις 855 θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και εξωτερικών φρουρών που έχει αιτηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις θέσεις που επιθυμούν να μετακινηθούν και θα υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσα σε 15 ημέρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και τον αριθμό του προσωπικού που θα απορροφήσουν.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου