Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ρόδος: Εξονυχιστικοί έλεγχοι για την πρόσληψη 23 δημοτικών αστυνομικών

Από τρεις πλευρές ελέγχεται με … καθυστέρηση η νομιμότητα πρόσληψης των δημοτικών αστυνόμων της περιοχής μας, που από τις 23 Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τα στοιχεία που προκύπτουν είναι – αν μη τι άλλο – αποκαλυπτικά!

Μέχρι τώρα τουλάχιστον 19 άτομα φέρονται να προσελήφθησαν χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται με ενδιαφέρον η ολοκλήρωσή της.

Όπως είναι γνωστό, οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης είναι οι πρώτοι που διενεργούν έρευνα και έχουν ζητήσει από τον Δήμο Ρόδου αλλά και τους λοιπούς δήμους του νομού, αναλυτικά τα δικαιολογητικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη πρόσληψη κάθε δημοτικού αστυνόμου. Σημειώνεται πως μέχρι τώρα πόρισμα επί του θέματος δεν έχει εκδοθεί, κάτι όμως που εκτιμάται ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα παρόμοια έρευνα γίνεται και από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με εντολή του αρμόδιου υπουργείου αλλά και από το γραφείο προσωπικού του δήμου Ρόδου, αφού προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνόμων θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος νομιμότητας των προσλήψεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από τις έρευνες αυτές, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι αποκαλυπτικά, αφού αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι φέρονται να προσελήφθησαν είτε με πλαστά δικαιολογητικά, είτε με ελλιπή (δεν ήταν πλήρως συμπληρωμένος ο φάκελός τους) είτε ακόμη χρησιμοποίησαν δικαιολογητικά τα οποία δεν προβλέπονταν από την προκήρυξη ή το ΑΣΕΠ.
Συνολικά μέχρι τώρα 19 περιπτώσεις δημοτικών αστυνόμων ΔΕ σε ολόκληρο το νησί έχουν εντοπιστεί να ανήκουν στην κατηγορία αυτή και συγκεκριμένα:
  • Στον πρώην δήμο Ιαλυσού διαπιστώθηκε ότι δύο (2) άτομα που είχαν προσληφθεί ως δημοτικοί αστυνόμοι (ΔΕ) δεν έφεραν πιστοποίηση Η/Υ και ένα (1) δεν κατείχε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
  • Στον πρώην δήμο Αρχαγγέλου διαπιστώθηκε ότι ένας (1) δεν κατείχε πιστοποιητικό για χρήση Η/Υ και άλλοι δύο (2) κατείχαν δικαιολογητικά τα οποία δεν προβλέπονταν από την προκήρυξη.
  • Στον πρώην δήμο Αφάντου, ένα (1) άτομο έχει προσληφθεί με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας το οποίο δεν προβλεπόταν από το ΑΣΕΠ.
  • Στον πρώην δήμο Καλλιθέας, άλλα τρία άτομα ΔΕ ανήκουν στην κατηγορία αυτή και συγκεκριμένα δύο (2) από αυτά είχαν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που δεν προβλεπόταν από την προκήρυξη και ένα (1) υπέβαλε πλαστό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
  • Στον πρώην δήμο Πεταλουδών, δύο (2) άτομα έκαναν χρήση για την πρόσληψη τους πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που δεν αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ και ένα (1) δεν είχε πιστοποίηση χρήσης Η/Υ.
  • Στον πρώην δήμο Ατταβύρου ένα (1) άτομο προσελήφθη και το διάστημα της κατάθεσης των δικαιολογητικών δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου (αν και απαιτούνταν στην προκήρυξη) και παράλληλα δεν διέθετε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
  • Στον πρώην δήμο Νότιας Ρόδου, ένα (άτομο) προσελήφθη ως δημοτικός αστυνόμος χωρίς να διαθέτει τίτλο γνώσεων Η/Υ.
  • Στον πρώην δήμο Λίνδου, δύο (2) άτομα δεν κατείχαν έγκυρα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας καθώς αυτά που κατέθεσαν για τις προσλήψεις τους δεν προβλέπονταν από την προκήρυξη.
  • Τέλος στον πρώην δήμο Ροδίων από τα έξι (6) άτομα που βρέθηκαν να μην πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ήδη τέσσερα (4) έχουν απολυθεί (έχει γίνει ανάκληση του διορισμού τους) και για τα υπόλοιπα δύο (2) τα οποία φέρονται να μην διέθεταν πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας ελέγχονται άλλα πέντε (5) άτομα από τον πρώην δήμο Ροδίων αναφορικά με τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που είχαν καταθέσει για τις προσλήψεις τους.

Πηγή: http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου