Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Αναγνώστης αρθρογραφεί στο tromaktiko για τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα - Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει...

Τραγέλαφος τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο άεργος απόγονος του απέθαντου της γνωστής κρατικοδίαιτης γερμανόφιλης δυναστείας , το έκανε πάλι το θαύμα του. Θαυμάστε λοιπόν εξυγίανση του δημόσιου τομέα...

1. Μοριοδοτεί μόνο μέχρι τις 2 ξένες γλώσσες. Στην τρίτη καίγεσαι σαν overqualified για το ελληνικό δημόσιο, διότι ως γνωστόν παραμορφωμένους δεν επιθυμούμε, χαλάνε την πιάτσα!!!Για τον ίδιο λόγο ξέχασε σεμινάρια, συμμετοχή στσε έρευνες, μετεκπαίδευση και άλλες επιμορφωτικές συμμετοχές!

2. Το παιδί μοριοδοτείται μόνο στην περίπτωση που δεν είσαι κατηγορίας ΠΕ,ΤΕ και δεν ισοβαθμείς με άλλους. Γιατί σου λέει εδώ βρωμάει το πράγμα. Θέλεις και σπουδές και οικογένεια, δε γίνεται ρε μεγάλε, κάποιο λάκο έχει η φάβα...πότε πρόλαβες να σπουδάσεις, να μεγαλώσεις παιδί...ε μη τα θες και όλα δικά σου!

3. Ούτε λόγος φυσικά για γνώση υπολογιστών. Ξέρετε αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου με τα κουμπάκια και την μικρή οθόνη. Εμείς εδώ στο Ελλάντα είμαστε παραδοσιακοί τύποι...πρέπει να προστατέψουμε το χαρτοβασίλειο και τους τιμητές του!

4. Μοριοδότηση πολυτέκνων; Τι είναι αυτό; Υπάρχει ακόμα αυτή η κατηγορία ανθρώπων στην Ελλάδα; Και γιατί έχουμε υπογεννητικότητα;

5. Μοριοδοτείται περισσότερο η μικρότερη προυπηρεσία, είς βάρος των παλαιότερων υπαλλήλων. Βέβαια, γιατί οι νιούφηδες κοστίζουν λιγότερο, μη το ξεχνάμε αυτό.

6. Α παραλίγο να ξεχάσω. Μεταπτυχιακά, Διδακτορικά και άλλες συναφείς κουλτουριές λαμβάνονται υπόψη μόνο αν έχουν συνάφεια με την προς κατάληψη θέση. Δηλαδή στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών που η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα μετακινήσει στην ΕΛΑΣ, αυτοί πρέπει να έχουν τελειώσει τη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή (του Μαχόνυ και του Τακλμπέρυ) , να έχουν θητεύσει FBI,CIA,CSI,NSA κλπ ή αν πρόκειται να πάνε φύλακες στα σωφρονιστικά ιδρύματα να έχουν τουλάχιστον μια απόδραση από το Γκουντάναμο στο ενεργητικό τους ή να έχουν προλάβει το Αλκατράζ σε λειτουργία!

7. Μοριοδοτεί λέει τις ετήσιες υπηρεσιακές αξιολογήσεις. Ναι αυτές τις αντικειμενικές που μοιάζουν περισσότερο με αυτοαξιολόγηση και τις υπογράφει ο κολλητός, ο φίλος, ο συνέταιρος, ο συναγωνιστής, ο κομματικός, ο έτσι ή ο αλλιώς δικός μας.

8. Συστήνει λέει επιτροπές με τη συμμετοχή και των Διευθύνσεων Διοικητικού-Προσωπικού των φορέων στους οποίους ανήκει ο "κινητικός" υπάλληλος...Θεός!

Τι έκανε το άτομο. Έβαλε στην επιτροπή αξιολόγησης άτομα που στην πλειοψηφία τους στο δημόσιο και ειδικά στους ΟΤΑ δεν έχουν ακόμα κριθεί ότι νομίμως κατέχουν θέση ευθύνης, να κρίνουν τους άλλους!! Όλοι αυτοί , ειδικά στους ΟΤΑ είναι τα γνωστά ρουσφέτια παλαιότερων ετών που δεν ξέρουν καν να συλλαβίσουν τη λέξη ΑΣΕΠ, πήραν θέση ευθύνης λόγω παλαιότητας (σαν τις μούμιες ένα πράγμα ή τα διατηρητέα της unesco) ή λόγω κομματικών κριτηρίων και τους βάζει τώρα να αξιολογήσουν άλλους...Κάποιοι παίζει να είναι και επίορκοι! Το νέο μότο: Κανείς δε πάει χαμένος, κανείς δεν περισσεύει, μπες και εσύ σε μια επιτροπή ΤΩΡΑ!

9. Ειδικά στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών τι έκανε ο Θεός. Όλους εκείνους τους οποίους οι νομίμως και με ΑΣΕΠ επιτυχόντες βρήκαν ουρανοκατέβατους σαν Προισταμένους ή Διευθυντές στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας όταν επέστρεψαν από την πολύμηνη εκπαίδευσή τους, τους μοριοδοτεί τώρα για τη θέση ευθύνης που παρανόμως κατείχαν όλα αυτά τα χρόνια , ισοσκελίζοντας έτσι το μειονέκτημά τους από την μικρότερη μοριοδότηση λόγω του ότι διορίστηκαν χωρίς τη διαδικασία ΑΣΕΠ. Δηλαδή όχι μόνο δε τους διώχνει όπως διατυμπάνιζε αλλά τους μοριοδοτεί κιόλας για μια θέση που παρανόμως κατείχαν και καταχράζονταν ελλείψει νομοθετικής πρόβλεψης όλα αυτά τα χρόνια!!!

Αυτό είναι το δημόσιο που θέλετε ρε! Γιατί αυτό σας αξίζει! Εσάς που νομοθετείτε και όλους εσάς που χάψατε το παραμύθι της εξυγίανσης και ακόμα το μασάτε μέχρι να το φτύσετε στις επόμενες κάλπες!

Αναγνώστης 

Πηγή:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

1 σχόλιο: