Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης στον ΣΚΑΪ: Επιτυχής η έκβαση του θέματος των βρεφονηπιακών σταθμών - Δημοτική Αστυνομία: «η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά»

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην επιτυχή έκβαση του θέματος των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς για πρώτη φορά κανένα παιδί δεν μείνει εκτός.






«Αυτήν τη στιγμή κατορθώσαμε μετά από συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμόδιων αρχών, να πετύχουμε τον στόχο που δεν είχε επιτευχθεί τόσο καιρό. Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών.Προσπαθήσαμε να βρούμε επιπλέον κονδύλια για να καλύψουμε όλα τα παιδιά. Ο στόχος πρώτη φορά επιτευχθεί. Είναι πολύ σημαντικός. Ολο αυτό έγινε αθόρυβα χωρίς κορώνες. Σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν μπει πια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν θα έχουμε κανένα εκτός» ανέφερε ο υπουργός.

Οσον αφορά το θέμα της κινητικότητας ο Γ. Μιχελάκης τόνισε πως πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αργότερα να μιλήσει επί του θέματος «Πρέπει πρώτα να δούμε γιατί κάποιοι δήμοι έχουν πλεονάζον προσωπικό σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και σε άλλες δεν έχουν. Το σημαντικό είναι πως θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τους οργανισμούς ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη αξιολόγηση και να έχουμε την εικόνα η οποία επικρατεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ενώ κατηγορηματικός εμφανίστηκε για όσους έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, οι οποίοι θα δουν την πόρτα της εξόδου. Σχετικά με το θέμα της δημοτικής αστυνομίας και του φύλακες, ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι η ζήτηση υπερκαλύπτει την προσφορά.

Οσον αφορά τη Μέρκελ και την κρίση που περνάει η χώρας μας ο Γ.Μιχελάκη υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά ότι για το δημοσιονομικό πρόβλημα ευθύνεται η Ευρώπη. «Μήπως κάποιοι βολεύτηκαν να παρουσιάσουν τη χώρα μας ως μαύρο πρόβατο;»ανέφερε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε, πως δεν πρόκειται να έρθουν νέα μέτρα, πράγμα το οποίο είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Η προσπάθεια έχει τα πρώτα αχνά δήγματα. Οι θυσίες του κόσμου αρχίζουν να πιάνουν τόπο έτσι ώστε το 2014 να μπορούμε να μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης. Αν αυτή η προσπάθεια σταματήσει τώρα όλες οι θυσίες θα πάνε χαμένες. Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει επιταχύνει και έχει κάνει πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος σχετικά με τον Συριζα ανέφερε πως μονίμως κάθε τόσο ζητάει εκλογές ενώ έκανε λόγο και για ρεσάλτο του κόμματος στην εξουσία.

Πηγή:  http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου