Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Εντολή Καμίνη για έλεγχο για πλαστούς τίτλους σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων - Μπράβο από Μητσοτάκη για την ανάκληση διορισμού

Με αφορμή περιστατικό με πλαστό πτυχίο εργαζόμενου στη δημοτική αστυνομία, ο Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε στο Twitter ότι επεκτείνει τον σχετικό έλεγχο σε όλους τους εργαζομένους στο Δήμο. 


Επέκταση του ελέγχου τίτλων σπουδών σε όλους τους εργαζομένους του δήμου Αθηναίων αποφάσισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, έπειτα από σχετικό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος στη δημοτική αστυνομία βρέθηκε να έχει καταθέσει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο και γι” αυτόν το λόγο ο δήμος προχώρησε σε καταλογισμό των μισθών του από τις 5 Φεβρουαρίου του 2004 όταν και διορίστηκε μέχρι σήμερα.

«Αποφάσισα την επέκταση του ελέγχου τίτλων σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γιώργος Καμίνης. «Ο έλεγχος των δικαιολογητικών των επιτυχόντων που έχουν διοριστεί στο Δήμο Αθηναίων συνεχίζεται», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Πηγή:  http://www.efsyn.gr/?p=101436


Πίσω τους μισθούς 9 ετών ζητά ο Δ. Αθηναίων από δημοτικό αστυνομικό με πλαστό πτυχίο


Τους μισθούς 9 ετών, περίπου 500.000 ευρώ, σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά από τον δημοτικό αστυνομικό που προσελήφθη το 2004 με πλαστά δικαιολογητικά (δήλωσε απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ) ο Δήμος Αθηναίων. Ο δημοτικός αστυνομικός εντοπίστηκε μετά από έλεγχο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε πως μετά το περιστατικό έχει δώσει εντολή για έλεγχο στους φακέλους με τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων του Δήμου.

«Υπήρχε πάντοτε η επιθυμία για διορισμό στο Δημόσιο, κάτι που φαίνεται πως εξώβθησε κάποιους ανθρώπους σε πλαστά δικαιολογητικά» είπε ο κ. Καμίνης.

Ο Δήμος Αθηναίων τώρα ζητά πίσω όλους τους μισθούς του δημοτικού αστυνομικού από το 2004 έως σήμερα, ο οποίος υπολογίζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσλήψεις στο Δήμο, ο κ. Καμίνης είπε ότι έγιναν προσλήψεις περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών έως και το 2009 – 2010, και κάποιοι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ ενώ οι περισσότεροι με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πηγή & βίντεο: ΕΘΝΟΣ 

Μητσοτάκης: «Μπράβο στον Καμίνη» 


Χαιρετίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη να ανακαλέσει τον μη νόμιμο διορισμό δημοτικού αστυνομικού.


Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη να ανακαλέσει τον μη νόμιμο διορισμό δημοτικού αστυνομικού.

Όπως διαπιστώθηκε και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο εν λόγω δημοτικός αστυνομικός, εξαπατώντας τους συνυποψήφιους, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους του, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίου ΑΕΙ και πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) στο διαγωνισμό του 2003, διορίστηκε στο Δήμο Αθηναίων στις αρχές του 2004.

Η πλαστότητα των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστώθηκε στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών. Ο έλεγχος, ο οποίος είχε ζητηθεί από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Ο έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει, στο μέτρο του δυνατού, την εγκυρότητα πιστοποιητικών και τίτλω&n u; σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων. Οι έλεγχοι που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Στόχος μας είναι η οριστική εκκαθάριση του Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους που εξαπατούν το Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία και βέβαια η επιβράβευση των έντιμων κι ευσυνείδητων υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία».

Πηγή: http://www.euro2day.gr/