Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Διευκρινήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης σε ερωτήματα της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για τον κλάδο

 Κορυδαλλός, 25/07/2013
Αρ. Πρωτ. :269

ΘΕΜΑ : Περί κινητικότητας υπαλλήλων Δημοτικής Αστυνομίας προς την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας εκφράζουμε την συμπαράσταση μας για την κατάργηση του κλάδου σας. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις χιλιάδες συναδέλφους και οικογενειάρχες από την μια στιγμή στην άλλη να βρίσκονται εκτεθειμένοι και ανήμποροι στις οικονομικές «αρχές» που έχουν επιβληθεί στην Χώρα μας.

Σας παρακαλούμε θερμά, να μην διστάσετε να μας καλέσετε σε οποιαδήποτε συνέλευση ή συνάντηση σας, ώστε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε ακόμα το πλαίσιο της μετακίνησης σας, στον εργασιακό μας κλάδο. Η Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, θα σταθούν συνοδοιπόροι σας και θα παρέμβουν στο επίπεδο όπου αυτό είναι εφικτό στην υπο διαμόρφωση ΚΥΑ που ρυθμίζει τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των συναδέλφων.

Σε απάντηση των εύλογων ερωτημάτων σας, σας γνωρίζουμε :

1. Ο κλάδος ΔΕ Φύλαξης, είναι το φυλακτικό προσωπικό (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) ΕΝΤΟΣ των καταστημάτων κράτησης. Είναι ένστολοι, άοπλοι υπάλληλοι που υπηρετούν εντός των φυλακών. Σας κοινοποιούμε τον εσωτερικό τους κανονισμό. Ο κλάδος Εξωτερικής Φρούρησης είναι ένστολοι και ένοπλοι φρουροί , που σαν καθήκον έχουμε την περιμετρική φρούρηση των φυλακών, την φρούρηση νοσηλευόμενων κρατουμένων στα νοσοκομεία και την εκτέλεση των μεταγωγών σε όλους τους Νομούς πλην αυτών της Αττικής, της Αχαΐας και της Θες/νικης (λόγω έλλειψης προσωπικού, αυτή η αποστολή έχει παραμείνει στην ΕΛ.ΑΣ.) Σας κοινοποιούμε την σχετική νομοθεσία που ρυθμίζει τα καθήκοντα μας.

2. Η εκπαίδευση των εξωτερικών φρουρών ρυθμίζεται από την ΚΥΑ 1722 από 24/11/2006 ωστόσο έχουμε την αίσθηση ότι στην περίπτωση σας μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Σίγουρα είναι ένα αντικείμενο που μπορούμε να συνεργαστούμε, ώστε να μειωθεί ο χρόνος εκπαίδευσης στον απολύτως απαραίτητο, άρα και ο χρόνος της διαθεσιμότητας.

3. Πράγματι ο κλάδος μας έχει μόνο ΔΕ, συνεπώς δεν μπορούμε να απορροφήσουμε κατηγορίες ΤΕ και ΠΕ.

4. Σχετικά με τις γυναίκες συναδέλφους, η νομοθεσία στις προκηρύξεις θέσεων έχει ποσοστό πρόσληψης το αντίστοιχο ποσοστό γυναικών κρατουμένων επί του συνόλου των κρατουμένων. Το ποσοστό αυτό είναι περίπου στο 5%. Σίγουρα γυναίκες συναδέλφους θα χρειαστεί η Φρουρά Αττικής και Θηβών όπου υπάρχει γυναικεία πτέρυγα και φυλακή αντίστοιχα.

Σας παρακαλούμε να μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για οποιοδήποτε θέμα.

Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης για τη συμπαράσταση και για την άμεση ανταπόκριση στα ερωτήματά μας. Διευκρινίζουμε ότι η απάντηση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. κοινοποιήθηκε λόγω παραπλάνησης και σε κάποιο πρωτοβάθμιο σωματείο, ανύπαρκτο τα τελευταία χρόνια (και βέβαια απόν από όλες τις κινητοποιήσεις του κλάδου), που έχει αυτοανακυρυχθεί ως δήθεν πανελλήνιος εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών, για τον ανυπόστατο ρόλο του οποίου έχουν ήδη εκδοθεί ανακοινώσεις από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια υπουργεία.

1 σχόλιο: