Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Τη Δευτέρα «κληρώνει» για 4600 «διαθέσιμους» - Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση θέσεων στα υπουργεία και την υπαγωγή του πλεονάζοντος προσωπικού σε διαθεσιμότητα θα σημάνει την Δευτέρα, οπότε θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό. Στη συνεδρίαση θα δοθεί ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα περίπου 4.600 δημοσίων υπαλλήλων, που απασχολούνται στα υπουργεία και οι οποίοι θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 διαθέσιμων έως τον Σεπτέμβριο βάσει της μνημονιακής δέσμευσης.

Οι υπόλοιποι προκύπτουν από τους 4.401 που εντάχθηκαν ήδη στο καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο (2.114 εκπαιδευτικοί, 2.234 σχολικοί φύλακες και 53 υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης), καθώς και τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς οι οποίοι βάσει νομοθετικής διάταξης θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο.

Στόχος κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης είναι να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των υπουργείων, μέσω της οποίας θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν ολόκληρες υπηρεσίες και θα περιοριστεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων.

Μετά την έγκριση θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τις δομές κάθε υπουργείου ξεχωριστά και θα ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού για να προκύψουν εκείνοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και εν συνεχεία σε κινητικότητα. Όπως διευκρίνιζαν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διαδικασία αξιολόγησης θα περιοριστεί μόνον στο προσωπικό που προέρχεται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην περίπτωση που καταργούνται ορισμένες μόνον θέσεις κάποιου κλάδου ή ειδικότητας, τότε θα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα όσοι συγκεντρώσουν χαμηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση, ενώ εάν υπάρχει πρόβλεψη για κατάργηση ολόκληρου κλάδου τότε το σύνολο των απασχολούμενων σε αυτόν θα υπάγεται στο καθεστώς αυτό.

Αγώνα δρόμου ξεκινάει στο μεταξύ το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους δήμους, ενόψει του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας άλλων 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου