Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Μιχελάκης: Στους δήμους μόνο το 10% των δημ. αστυνομικών - Με άλλους υπαλλήλους από κινητικότητα θα σχηματίσουν Υπηρεσία Εσόδων!

Στη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση προχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Μιχελάκης: Οχι άλλες οριζόντιες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό Mega», ο κ.Μιχελάκης δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση», απαντώντας στο δήμαρχο της Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

Από την πλευρά του, ο κ.Δανιηλίδης τάχθηκε υπέρ της διαθεσιμότητας, με τη δέσμευση όμως να μην γίνουν απολύσεις.

Οπως ανέφερε ο κ.Μιχελάκης, «αυτό που προέχει είναι να γίνει αξιολόγηση στις δομές και στο προσωπικό των δήμων, προκειμένου να πάμε στοχευμένα σε κινητικότητα».

Ο κ. Μιχελάκης εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων. «Έχουμε υπηρεσίες που είναι υπερστελεχωμένες και άλλες που είναι υποστελεχωμένες στους ίδιους δήμους», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, ο υπουργός ανέφερε ότι «αρκετοί δήμοι είναι στο κόκκινο και υπογράμμισε οι προϋπολογισμοί τους πρέπει να είναι ρεαλιστικοί. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρέπει να γίνει αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς, όπως είπε, οι δήμοι δεν απορροφούν τα κοινοτικά κονδύλια».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχελάκης, επανέλαβε ότι «το 10% των δημοτικών αστυνομικών μπορεί να παραμείνει στους δήμους. Mαζί με υπαλλήλους που θα προκύψουν από κινητικότητα θα μπορέσουν να στελεχώσουν υπηρεσίες εσόδων που θα καλύψουν το κενό της δημοτικής αστυνομίας».

Τόνισε δε, ότι «υπάρχουν ανάγκες για ενίσχυση τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στους εξωτερικούς φρουρούς των σωφρονιστικών καταστημάτων. Οι ανάγκες αυτές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας θα καλύψουν αυτόν τον αριθμό. Ωστόσο θα γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών και των τίτλων σπουδών».

Για τους παιδικούς σταθμούς, ο υπουργός ανέφερε ότι «γίνονται προσπάθειες να μεταφέρουμε κονδύλια από άλλες δράσεις για να ενισχύσουμε το πρόγραμμα».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Δείτε επίσης το σχετικό βίντεο στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του MEGA:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου