Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

To ψήφισμα των Δημοτικών Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 
ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η μνημονιακή κυβέρνηση ξεπερνώντας κάθε όριο παραλογισμού και υποκρισίας προχώρησε μέσα σε μια νύκτα με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και έθεσε σε κινητικότητα -διαθεσιμότητα- -απολύσεις χιλιάδες εργαζομένους σε όλη τη χώρα.


Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στερεί από τους Δήμους έσοδα απαραίτητα ακόμα και για την ύπαρξη τους, αποτελεί ολέθριο χτύπημα στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στερείται πλήρως λογικών επιχειρημάτων.

Χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, χωρίς κανένα οργανωτικό και λειτουργικό όφελος, στερεί από τις τοπικές κοινωνίες μια υπηρεσία με πολλαπλές δράσεις και παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στέλνει τους εργαζόμενους, που μέχρι χθες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους κάτω από αντίξοες συνθήκες βασιζόμενοι στο φιλότιμο και την αγάπη για τη δουλειά, στη διαθεσιμότητα και σε αξιολόγηση που ουδείς γνωρίζει τα κριτήρια και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει δημιουργώντας ουσιαστικά προθάλαμο ανεργίας.

Καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων. Να υιοθετήσουν ομόφωνα στο σύνολό του το παρόν ψήφισμα. Να αποδείξουν έμπρακτα ότι είναι διατεθειμένοι να αντισταθούν στην καταβαράθρωση και αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα και επιρροή, ώστε να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Απορρόφηση όλων των εργαζομένων που δεν θα αξιολογηθούν , χωρίς ποσοστιαίους περιορισμούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου