Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δημοτική Αστυνομία και Χρυσή Αυγή, άρθρο της Άντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Πέρασε ίσως απαρατήρητη μέσα στον γενικό χαμό των απολύσεων η παρουσία της «συμπαραστάτριας» Χρυσής Αυγής στις τάξεις των εργαζομένων των ΟΤΑ, και ειδικά των δημοτικών αστυνομικών, και η ενθουσιώδης υποδοχή των χρυσαυγιτών βουλευτών από μερίδα (αρκετά μεγάλη) των υπό απόλυση εργαζομένων. Ίσως θα πρέπει λοιπόν με αφορμή αυτό το άγριο κυνηγητό της μισθωτής εργασίας να σκεφτούν όλοι τους όψιμους συμπαραστάτες αλλά και τις αλήθειες ή τα ψέματα που τους σερβίρουν τόσο καιρό.

- Τελικά τις δουλειές τους δεν τις αρπάζουν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στα σκοτάδια της εκμετάλλευσης. Το νεοφιλελεύθερο Μνημόνιο καταργεί τις θέσεις εργασίας.

- Οι παράνομοι μικροπωλητές και οι εξαθλιωμένοι άνεργοι δεν είναι ο εχθρός και τουλάχιστον όχι περισσότερο από τους απολύτως φοροαπαλλαγμένους εφοπλιστές που κατά τη Χ.Α. είναι το γόητρο της Ελλάδας.

- Οι ξυρισμένοι μπράβοι που νύχτα εισπράττουν τα «μαφιόζικα» από κάθε είδους μαγαζί, κανονίζοντας ακόμα και τα πρόστιμα, στην ουσία κόβουν το δικό τους ημερήσιο και νόμιμο μεροκάματο.

- Τα ακριβά και πολυτελή γραφεία της Χ.Α. και ο μισαλλόδοξος παροξυσμός δεν κατοχυρώνουν τα εργασιακά δικαιώματα που με αγώνες είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι.

- Η εθνικιστική υστερία και το μίσος δεν φέρνουν μεροκάματο ούτε και χορταίνουν τα παιδιά του ανέργου, η αλληλεγγύη το κάνει αυτό.

- Το κλείσιμο του ματιού από ορισμένους δημάρχους που τα έχουν καλά με την ΕΛ.ΑΣ. δεν θα τους διασφαλίσει τη μετάταξη, εκτός -ίσως- αν κατάγονται από συγκεκριμένο νομό.

Τώρα στη δύσκολη αυτή εργασιακή φάση οι δημοτικοί αστυνομικοί θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί αντιδρούσαν όλοι οι «κακοί» αριστεροί και οι αναρχικοί με τους διορισμένους αγροφύλακες του Πολύδωρα, που σημειωτέον δεν είναι αγροφύλακες, δεν πέρασαν από ΑΣΕΠ και τρίτον, τώρα θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν σε αντίθεση με τους απολυμένους των ΟΤΑ. Τη δουλειά τους την έχασαν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου και δεν ίδρωσε το αυτί της αντισυστημικής ναζιστικής οργάνωσης.

Με όλη λοιπόν τη συμπαράσταση που δικαιούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί, ας κάνουν τον κόπο να σκεφτούν και τις επιλογές συμπαραστατών στον αγώνα τους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Πηγή:  http://tvxs.gr/