Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία δημοτικών αστυνομικών στο Δημαρχείο της Αθήνας (Πλατεία Κοτζιά) κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά έχουν συγκεντρωθεί δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο -που συνεδριάζει αυτήν την ώρα- να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

1950989.jpg

«Η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο είναι να αναστείλει τη λειτουργία του δήμου της Αθήνας, ώστε να σηματοδοτήσει και το τι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι δήμοι που δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα», ανάφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ, η οποία ξεκίνησε από την πλ. Κοτζιά, με τη συμμετοχή της ΠΟΕ ΟΤΑ



Νωρίτερα, μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέληξαν στην πλ. Κλαυθμώνος. Η πορεία τους ξεκίνησε από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, ανέβηκε τη Σταδίου, έκανε μια στάση στο υπ. Εσωτερικών όπου και φώναξαν συνθήματα, συνέχισαν προς το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πέρασαν από την Βουλή όπου τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να φτάσουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ και κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΝΔ τα οποία και περικύκλωσαν.

Ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος προκειμένου να του δώσουν ψήφισμα
.

1951001.jpg

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, συμμετέχοντας στην παναττική στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.Στάση εργασίας έχει αποφασιστεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους και για την Παρασκευή από τις 11.30 έως το τέλος του ωραρίου, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει την ίδια ημέρα συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, «νεκρό» θα είναι και το Σαββατοκύριακο αφού η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν από Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Ήδη, για την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ανακοινώσει πως  θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
1950992.jpg

1950996.jpg

1950999.jpg
1950997.jpg

Πηγή: http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου