Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκαν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο - Καλούν και άλλους να μιμηθούν την αντίδρασή τους για τη διαθεσιμότητα

 
Παραιτήθηκαν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο
Πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον της διαθεσιμότητας
 
Φουντώνουν οι αντιδράσεις στους δήμους όλης της χώρας για το σχέδιο κινητικότητας και τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η διαφωνία με τις κυβερνητικές επιλογές εκδηλώνεται πλέον ακόμα και με παραιτήσεις δημάρχων!

Οι αντιδράσεις εκφράζονται με κάθε τρόπο από εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και από αυτοδιοικητικές αρχές. Οι εξελίξεις με τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και τους συμβασιούχους που εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες προκαλούν ντόμινο αντιδράσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων προκάλεσε την παραίτηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιώργου Κάτσινου, καθώς και ολόκληρου του δημοτικού συμβουλίου πλην δύο συμβούλων. «Στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Παρασκευής θα καλέσουμε και άλλους δημάρχους να κάνουν το ίδιο. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασώσουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης» σχολιάζει ο κ. Κάτσινος.

«Με τη διαθεσιμότητα χάνουμε πάνω από 30 υπαλλήλους, 12 που υπηρετούσαν στη δημοτική αστυνομία και 20 σχολικούς φύλακες. Σε προηγούμενη διαδικασία διαθεσιμότητας είχαμε χάσει άλλους 11. Ως διοίκηση είχαμε μετακινήσει εσωτερικά υπαλλήλους προκειμένου ο δήμους να γίνει πιο λειτουργικός, όμως αυτές οι νέες απώλειες θα είναι η χαριστική βολή» λέει ο κ. Κάτσινος που επικεντρώνει τις κυριότερες ελλείψεις του δήμου Ηγουμενίτσας στις υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου