Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σε κλοιό καταλήψεων δεκάδες δήμοι της χώρας - Κλιμάκωση εισηγείται ο Μπαλασόπουλος - Ανησυχία για τα σκουπίδια

Υπό κατάληψη τελούν, το ένα μετά το άλλο, πολλά δημοτικά κτίρια στην Αττική, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλούς δήμους της χώρας, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φθάνοντας ενδεχομένως έως και το κλείσιμο του αμαξοστασίου της υπηρεσίας καθαριότητας, κάτι όμως που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Σε κλοιό καταλήψεων δεκάδες δήμοι της χώρας - Κλιμάκωση εισηγείται ο Μπαλασόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΕ εισηγήθηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εντεινόμενες καταλήψεις δημοτικών κτιρίων και πορείες διαμαρτυρίας, ως αντίδραση στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Σε συμβολική κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων από δημοτικούς υπαλλήλους και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ όλο και περισσότερα γραφεία δήμων της χώρας τελούν υπό κατάληψη.

Εκτός από το κτίριο της οδού Λιοσίων όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα, ανάμεσα στα καταληφθέντα δημοτικά κτίρια στην Αττική περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής εκείνα της Νίκαιας, του Ελληνικού, του Αγίου Δημητρίου καθώς και τα δημαρχεία Ηλιούπολης και Αργυρούπολης. Συγκεντρωμένο πλήθος βρίσκεται και έξω από τα κτίρια των Δήμων Αιγάλεω, Νέας Σμύρνης, Ταύρου, Αγίας Παρασκευής, Ιλίου, Αρτέμιδας.

Σε κλοιό καταλήψεων δεκάδες δήμοι της χώρας - Κλιμάκωση εισηγείται ο Μπαλασόπουλος

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το πρωί, δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Σε αυτήν συμμετείχε όλη η δύναμη των δημοτικών αστυνομικών, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Στην Πάτρα, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, οι οποίοι έχουν καταλάβει για δεύτερη ημέρα το δημαρχείο της πόλης. Μετά την πορεία οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στα διόδια του Ρίου, όπου για περισσότερο από μια ώρα σήκωσαν τις μπάρες και επέτρεψαν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Μηχανοκίνητη πορεία με τα υπηρεσιακά τους οχήματα πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία και στα Χανιά.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί νωρίτερα πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι εργαζόμενοι στο δήμο, κατά την οποία αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με βάση το πλαίσιο που έχει αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο. Αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, κατά την οποία θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και σε τοπικό επίπεδο.

Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών υπηρεσιών, θα συνεχισθούν και αύριο, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για την τύχη των σκουπιδιών θα αποφασίζουν οι κατά τόπους δήμοι.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου