Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σχόλια Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Δημ. Αστυνομίας - Δελτίο τύπου ΕΚΚΕ Δημόσιας Τάξης & Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η θλιβερή μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, συνεχίζει να δημιουργεί ”μαύρες τρύπες” όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στους ορίζοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Μαύρη τρύπα” στους προϋπολογισμούς, “μαύρη τρύπα” στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και όπως πληροφορούμαστε μια οριστική νέα “μαύρη τρύπα” στη Δημοτική Αστυνομία. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς συζήτηση με κανέναν, πανικόβλητη στα νούμερα που ζητούν οι ανεκδιήγητοι δανειστές των αποτυχημένων μνημονίων, κατά δική τους ομολογία.

Αλήθεια, ας μας πει η κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης ευρωπαϊκής προοπτικής, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί ή ασκούνται από τον σκληρό πυρήνα του κράτους;

Η κυβέρνηση του “δώστα όλα” στην τρόικα και “πάρτα όλα” από την κοινωνία και τους θεσμούς της, θυμάται την αποκέντρωση, στα ευχολόγια-εισηγητικά νομοθετημάτων που υλοποιούν το αντίθετο, όπως ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”.

Πρέπει άμεσα να ανατραπεί δημοκρατικά, μέσα από ενωτικούς, μαζικούς, ειρηνικούς αγώνες της κοινωνίας και των εργαζομένων, σε ένα μέτωπο που η Αυτοδιοίκηση οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

06/07/2013


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη μεταφορά των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ


Η μεταφορά των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο ισοπέδωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες.

Χωρίς καμία συζήτηση με τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους σε αυτή, η κυβέρνηση δείχνει τη λογική που θα ακολουθήσει συνολικά στις μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της Τ.Α.

Δεν έχει κανένα σχέδιο πραγματικής ανασυγκρότησης και αναπροσανατολισμού του δημόσιου τομέα και της Τ.Α. Με μόνη πυξίδα το μνημόνιο και τις απαιτήσεις της τρόικας, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τις πραγματικές ελλείψεις που υπάρχουν και για τις ανάγκες των πολιτών, αλλά κατεδαφίζει ακόμα και τις υπάρχουσες δομές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

05/07/2013

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

Στο πλευρό των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου κατέληξε η πορεία τους, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής βουλευτής της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Τσουκαλάς και ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος Μαυρόπουλος.
     Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το τμήμα σωμάτων ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εκφράζουν την συμπαράσταση στους εργαζόμενους στην Δημοτική Αστυνομία και παρακολουθούν το θέμα από κοντά.
Οι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ότι οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες είναι πολλοί, η ανακοίνωση της κατάργησης του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και η ένταξη των υπαλλήλων στην ΕΛ.ΑΣ. ή διαθεσιμότητά τους, έρχεται ταυτόχρονα με την έντεχνη διαρροή του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο προβλέπεται η μείωση των οργανικών θέσεων κατά 6.700.
Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης που έχουν στήσει οι υπουργοί με τους προϊστάμενούς τους, χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της ΤΡΟΙΚΑ, προκειμένου να διαλύσουν κάθε δημόσια υποδομή. Κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται . Όρια στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Όπως διαλύουν τη Δημοτική Αστυνομία έτσι θα διαλύσουν και τα άλλα σώματα ασφαλείας την κατάλληλη στιγμή. Μετά την υγεία και την παιδεία, η απαξίωση και η υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας που συντελείται μεθοδικά την τελευταία τριετία, προετοιμάζει την πλήρη παραχώρηση στους ιδιώτες και του αγαθού της ασφάλειας.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου